Vă e frică de români, d-le Cîțu? (P)

marți, 06 aprilie 2021, 08:12
3 MIN
 Vă e frică de români, d-le Cîțu? (P)

Revenim sau nu la normalitate din 1 iunie 2021? Premierul Florin Cîțu ne promite că măsurile se vor relaxa într-atât încât ne vom putea bucura de o viață cât de cât normală începând cu prima zi de vară a acestui an.

Premierul ne arată că măsurile pe care le-au luat au dat rezultate și că sunt șanse să scăpăm basma curată. În plus, premierul ne promite că până la finalul lunii iulie ar urma să fie 10 milioane de persoane vaccinate în România. 

Pe hârtie toate aceste promisiuni sună foarte bine, însă realitatea pare cu totul alta. Ultimele săptămâni au dus la un val de proteste în întreaga țară, oamenii fiind nemulțumiți de măsurile impuse de Guvern. HoReCa este la pământ, oamenii își pierd locurile de muncă, iar sistemul de sănătate este sufocat. Sunt aspecte care până acum au fost lăsate de izbeliște de către Guvern, tocmai pentru că Florin Cîțu și ai lui au fost depășiți de situație.

Cred că ar trebui să lămurim aceste chestiuni odată pentru totdeauna!

Oare aceste promisiuni nu au fost făcute în contextul apropierii Sărbătorilor Pascale pentru a-i determina pe oameni să renunțe la proteste și să "aștepte" așa zisa dată de 1 iunie? Nu cred că Guvernului îi convine ca în preajma Paștelui să se confrunte cu un nou val de proteste, mai ales că românii au deja experiența unor sărbători în care au stat în case.

Guvernul actual cere analize de la supermarket-uri prin care să vadă orele de vârf la cumpărături, în încercarea de a salva o măsură care deja a dat peste cap multe localități din țară. Acum se înființează un alt comitet interministerial care să analizeze ce se putea analiza de atâtea luni bune. Este absurd să ajungem să mai calculăm din nou ceea ce se putea face până acum. 

Guvernul nu a reușit să pună la punct sistemul medical, Guvernul a fost până acum depășit complet de situație. Iar prin aceste declarații, Florin Cîțu nu face decât să încerce să pună "frână" unor acțiuni stradale pe care ei nu le-au anticipat și pe care le-au scăpat de sub control. Nimeni nu vrea să iasă în stradă, nimeni nu vrea ca aceste măsuri să nu fie respectate, însă românilor le-a ajuns cuțitul la os. Nu cred că este cazul să luăm exemple din Europa și nu numai, ci să ne concentrăm pec e se întâmplă în curtea noastră.

Cred că restricțiile luate sunt foarte proaste. Au fost închis școli și grădinițe timp de o lună, dar nu s-a gândit nimeni cu cine pot lasă părinții copiii în perioada serviciului. Mai mult, dacă un cadru didactic este confirmat pozitiv, se închide clasa/școala pentru că elevul a fost contact direct și trebuie să stea în carantină. În loc să-i testeze pe copii și să se continuie cursurile, se ajunge la o carantină totală ce îi bulversează pe cei mici abia întorși la școală.

Toate măsurile luate au avut darul de a nemulțumi oamenii. Ce măsuri au fost luate pentru a-i ajuta pe șomeri? Ce măsuri au fost luate pentru cei care nu mai au ce pune pe masă?

În ultimele zile am văzut fotografii cu membri ai Guvernului fără mască la petreceri private, în timp ce ei impun copiilor să poarte masca la orele de sport. Aceste lucruri sunt în atenția Guvernului? Până acum nu am văzut nicio măsură concretă și coerentă!

 –

Marius Eugen OSTAFICIUC, președinte al PSD Municipiul Iași, deputat de Iași

 

Comentarii