De Sănătate

Punem punctul pe știi

Vaccinul Moderna oferă imunitate pentru cel puţin doi ani, susţine directorul companiei

joi, 07 ianuarie 2021, 17:15
1 MIN
 Vaccinul Moderna oferă imunitate pentru cel puţin doi ani, susţine directorul companiei

Anticorpii generaţi de vaccinul dezvoltat de Moderna ar oferi o protecţie de cel puţin doi ani împotriva noului coronavirus, a declarat joi directorul executiv al companiei americane, Stephane Bancel.

Cu toate acestea, o perioadă clară a protecţiei pe care serul Moderna o poate oferi, va fi stabilită după ce compania va strânge mai multe date şi va finaliza evaluarea, transmite Reuters.

Bancel a declarat, în cadrul unei conferinţe, că „scenariul de coşmar care a fost descris în mass-media în primăvară, cu un vaccin care funcţionează doar o lună sau două, este în afara discuţiei”.

„Anticorpii generaţi de vaccin în organismul uman se pierd foarte greu. Credem că va exista un potenţial de protecţie pentru vreo doi ani, după administrare”, a mai adăugat directorul Moderna.

Totodată, Bancel susţine că vaccinul Moderna va fi eficient şi împotriva noilor tulpini de coronavirus apărute în Marea Britanie şi Africa de Sud.

Agenţia Europeană a Medicamentului a aprobat miercuri folosirea vaccinului produs de compania americană Moderna la nivelul Uniunii Europene. Cetăţanii UE vor beneficia astfel de al doilea vaccin, după Pfizer-BioNTech.

Comentarii