Văleleu: iaca hal de cultură la grămăticii de la judeţ!

sâmbătă, 26 martie 2022, 02:50
2 MIN
 Văleleu: iaca hal de cultură la grămăticii de la judeţ!

Cine spune că politicienii spun azi una şi mâine alta nu s-au uitat mai cu atenţie la şeful judeţului. 

Vă aduceţi aminte că, taman în campania electorală, pe coperta pliantului în care explica ce va face pentru ca Iaşul să rămână Capitala Culturii, finul cunoscător al compoziţiei tablelor cutate, liberalul domn Costel, a făcut două gafe în cinci rânduri, scriind, în loc de (program) AL, exact aşa: „Programul cultural A lui Costel Alexe la preşedinţia Consiliului Judenţean Iaşi”?

Câştigarea alegerilor, iată, nu l-a schimbat pe domn Costel! El, sau echipa, e consecvent şi încurajează în continuare faulturile grave la limba română.

De-un par egzamplu, de pe pagina unui ansamblu care a tocat deja milioane de euro pe chestiuni numai de ei ştiute, condus de un cadru vniversitar, aflăm că REÎNTÂLNIRE se scrie REÂNTÂLNIRE, iar interpretarea aparţine „de dansatorilor şi orchestrei”.

Iar dacă ne mai gândim ce a făcut domn Costel la o altă instituţie culturală din subordine, ajunsă deja pe masa DNA, nu ne vine decât să dăm cu basca de pământ până-i sare ţumburucul. Măcar dacă nu ar fi fost vorba şi de lefurile alea aşa babane, mai zicea-i. Dar aşa… 

O nouă viluţă oare? 

Ştim că la asta v-aţi gândit când aţi văzut poza pusă de domn rector pe reţelele sociale, fără multe cuvinte.

Asta am crezut şi noi, recunoaştem, că e vreo nouă voluţă pentru feciori. Dar, nu: e noua bibliotecă. În rest, cine ştie ce mai poate ieşi…

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii