Vasile Dîncu sugerează că Alexandru Rafila a ales să devină medic ca să spele păcatele tatălui său

luni, 19 octombrie 2020, 12:27
2 MIN
 Vasile Dîncu sugerează că Alexandru Rafila a ales să devină medic ca să spele păcatele tatălui său

Preşedintele Consiliului National al PSD, Vasile Dîncu, sugerează că Alexandru Rafila, fiul, s-a făcut medic tocmai pentru a răscumpăra „păcatele” tatălui său, maiorul de Securitate Alexandru Rafila.

„Eu nu cred (că tatăl lui Alexandru Rafila a fost seful Securităţii Arad – n. red.) … voi vorbi cu domnul Rafila. Dar putem să pedepsim pe cineva pentru păcatele strămoşilor? Are vreo vină dacă s-ar adeveri că tatăl lui a fost un ticălos? Poate toată viaţa a suferit şi el din cauza asta.

Doar în vremea de tristă amintire originea sănătoasă era un criteriu. Aşa s-a ajuns la crime. Ce spuneţi dacă fiul unui torţionar s-ar face medic pentru a vindeca parte din suferinţa lumii pentru a răscumpăra păcatele tatălui? Nu ar fi o poveste frumoasă şi de un umanism total?”, a declarat Dîncu pentru Ziar de Cluj.

„Deocamdată îmi pare un atac electoralist şi black campaign”, a mai spus Dîncu. Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a confirmat însă că maiorul de Securitate Alexandru Rafila, fost şef al Securităţii din Arad în perioada 1948-1949, este tatăl lui Alexandru Rafila, candidat PSD pentru un post de deputat. Ciolacu susţine însă că securistul Rafila nu este vinovat de moartea celor 29 de ţărani de pe Valea Crişului Alb care s-au opus colectivizării.

„Am avut o discuţie cu domnul profesor. Tatăl dânsului, cu toate că e decedat de vreo 20 de ani, lucrurile invocate în Memorial sunt din luna august. Tatăl lui nu mai lucra în acea perioadă acolo. Eu înţeleg acest atac asupra părinţilor, presupun că urmează copiii. Urmează şi atacurile asupra domnului Cercel. Este un atac murdar dus de PNL în acest moment. Eu dacă aş fi în locul domnului Orban aş chema aceşti specialişti, de altfel unicii doi specialişti ai României să mă sfătuiesc cu ei, nu să îi atac. Aceasta este părerea mea”, a declarat Ciolacu, duminică.

SURSA: universul.net

 

Comentarii