Verdictele play-out-ului

joi, 20 mai 2021, 01:43
2 MIN
 Verdictele play-out-ului

FC Hermannstadt a scăpat de retrogradare directă, Astra a picat, iar Viitorul are drept la baraje pentru Europa printr-un gol marcat în min. 90^6 cu concursul apărătorilor Astrei

Miza meciurilor din ultima etapă a play-out-ului Ligii I a făcut ca până în min. 68, să nu se înscrie niciun gol în patru partide, cea de-a cincea fiind cea de la Mediaş între Gaz Metan şi Poli. Atunci, la Cluj, în meciul cu FC Argeş,FC Hermannstadt a marcat prin fundaşul ex-dinamovist Scarlatache, printr-o reuşită cu capul, ceea ce a trimis Astra pe loc de retrogradare directă. Câteva minute mai târziu, la Voluntari, imprevizibila UTA a beneficiat de un penalty pe care Hora l-a ratat ('72). Nu s-a schimbat nimic până în min. 96 al meciului de la Ovidiu, între Viitorul şi Astra, când toate celelalte partide se terminaseră. Atunci, Astra, deja retrogradată, a primit gol de la Chiţu, în condiţiile în care fundaşii Raspopovic şi Balaure au fost simpli figuranţi. Astfel, Viitorul primeşte dreptul de a juca barajul cu Chindia (într-o manşă unică), baraj pentru un alt baraj cu o echipă din play-off, cu ţinta „Conference League”.

Rezultate: Dinamo – Chindia Târgovişte 0-0; FC Hermannstadt – FC Argeş 1-0; FC Voluntari – UTA 0-0; Gaz Metan Mediaş – Poli Iaşi 4-2; FC Viitorul – Astra Giurgiu 1-0.Clasament: 1. Chindia – 36 p; 2. UTA – 32 p; 3. Viitorul – 32 p; 4. Gaz Metan- 32 p; 5.Dinamo – 31 p; 6. FC Argeş – 31 p; 7. Voluntari -28 p; 8. Hermannstadt – 26 p: 9.Astra – 24 p; 10. Poli Iaşi – 20 p. Prin aceste rezultate s-au stabilit verdictele play-out-ului.

1. Chindia Târgovişte va juca barajul pentru Europa cu FC Viitorul la Buzău. Învingătoarea acestui dublu meci va juca o dublă manşă cu ultima echipă din play-off cu drept de participare în Cupele Europene. UTA, clasată înaintea Viitorului, nu a depus dosar de licenţă europeană. Barajul Chindia – Viitorul se va disputa miercuri, 26 mai, cu începere de la ora 18.30.Barajul final pentru Conference League se va juca pe 30 mai.

2. FC Voluntari şi FC Hermannstadt vor juca baraje de menţinere în Liga I, cu echipele clasate pe locurile III şi IV din Liga a II-a (dublă manşă).

3. Astra Giurgiu şi Politehnica Iaşi au retrogradat.

Precizare: În cazul echipelor aflate la egalitate de puncte, prioritate au avut cele care au pornit fără rotunjirea de 0,5 p. Al doilea criteriu era locul clasat la finalul sezonului regulat.

 

Comentarii