Vernisaj interesant azi la Iaşi: un tânăr din oraş, dar care a trăit la Verona şi Londra

luni, 01 martie 2021, 02:50
1 MIN
 Vernisaj interesant azi la Iaşi: un tânăr din oraş, dar care a trăit la Verona şi Londra

Iubitorii de artă vor putea participa astăzi la vernisajul expoziţiei „Florin Ungureanu: 50”, evenimentul urmând să aibă loc de la ora 18 la Muzeul Unirii. Expoziţia „50” va putea fi vizitată în perioada 1 – 10 martie, între orele 13 şi 18, la Galeria „Victoria” din Piaţa Unirii nr. 12, şi la Muzeul Unirii de pe str. Lăpuşneanu nr. 14, între 1 şi 31 martie, de miercuri până duminică, între orele 10 şi 17.

Evenimentul expoziţional este organizat de Complexul Muzeal Naţional „Moldova”, în parteneriat cu Uniunea Artiştilor Plastici din România – Filiala Iaşi. Expoziţia reuneşte lucrări semnate de Florin Ungureanu din diferite etape de creaţie ale artistului. Acesta s-a născut în 1971 la Iaşi, a absolvit Universitatea de Arte în 1997, dar a trăit şi a lucrat în Verona (Italia) între 1998 şi 2003, apoi la Londra în perioada 2003 – 2017, unde a obţinut un titlu de Master în Arte Frumoase (MFA) la Goldsmiths, University of London, şi a primit cetăţenia britanică în anul 2011.

În prezent, este muzeograf la Muzeul de Artă din Iaşi. În cadrul expoziţiei, Florin Ungureanu „explorează, prin ironie şi umor, conceptele de putere, politică, istorie, identitate, moarte, artistul fiind interesat de modul în care acestea influenţează credinţele şi percepţiile, prin modificarea şi subvertirea lor. De aici derivă şi dorinţa de a explora ideea de incertitudine şi singurătate metafizică a fiinţei umane”, precizează reprezentanţii Complexului Muzeal Naţional „Moldova”. Creaţiile lui Florin Ungureanu au fost expuse în cadrul mai multor expoziţii importante din Londra.

Comentarii