Veşti proaste pentru amatorii de ţigări fără timbru: 25 de percheziţii, 4 arestări: reţea de traficanţi destructurată

vineri, 30 martie 2018, 01:49
1 MIN
 Veşti proaste pentru amatorii de ţigări fără timbru: 25 de percheziţii, 4 arestări: reţea de traficanţi destructurată

Patru indivizi au fost arestaţi preventiv şi doi au fost arestaţi la domiciliu într-un dosar de contrabandă instrumentat de DIICOT Iaşi. Traficanţii sunt acuzaţi că ar fi acţionat în zona pieţelor din Iaşi, unde vindeau ţigări de contrabandă atât clienţilor ocazionali, cât şi celor fideli. Ei locuiau la adrese unde nu aveau forme legale şi conduceau maşini care nu erau înregistrate pe numele lor.

De asemenea, folosea un limbaj codificat atunci când discutau despre ţigări. „Colaborarea dintre membrii grupului, în afară de divizarea lucrativă a acti­vităţii, potrivit rolurilor specifice (apro­vizionare, depozitare, transport, vânzare, deţinere de către beneficiari) mai cuprindea şi alte aspecte, respectiv  atenţionarea reciprocă cu privire la prezenţa şi controalele desfăşurate de către organele de poliţie şi alte autorităţi ale statului, care ar fi de natură să surprindă activitatea infracţională“, au precizat procurorii DIICOT.

Astfel, traficanţii stabileau unde se află patrulele forţelor de ordine, reuşind să evite intersectarea cu acestea. Pe 27 martie au fost efectuate 25 de percheziţii în acest caz, fiind ridicare 4.000 de pachete de ţigări de contrabandă, suma de 25.000 de lei şi 7.850 de euro.

Cei arestaţi preventiv sau la domiciliu în acest caz sunt: Mihai Ursu, Cristian Holban, Vasile Simionică, Adrian Caza­cu, Sorin Surugiu şi Virginia Posto­lache.

Comentarii