Victor Ponta: Moldova nu va avea autostradă în următorii cinci ani

joi, 23 ianuarie 2020, 16:52
1 MIN
 Victor Ponta: Moldova nu va avea autostradă în următorii cinci ani

Liderul Pro România, Victor Ponta constată la aproape 5 ani distanță de când a fost premier că nu s-a făcut nimic, iar, mai nou, acest proiect nici nu va avea finanțare europeană, ceea ce îl va îngropa pentru o perioadă nedeterminată.

”Adevarul ( trist) – cu date si argumente!

In 2015 am semnat alaturi de Comisarul European Corina Cretu si Ministrul Transporturilor Ioan Rus doua documente esentiale pentru Autostrada Molsovei ( Ungheni – Targu Mures) : Master Planul de Transport si Programul Operational Infrastructura Mare ( cadru legal, bani si termene de realizare). Nu mai era nevoie de nicio modificare legislativa si nicio negociere cu UE – doar de facut procedurile si alocati banii de cofinantare! Dupa care “au trebuit sa moara oameni” si am plecat de la Guvern .

A venit ( prin votul PSD) Dacian Ciolos si Echipa lui “europeana” – am pierdut degeaba un an / dupa care a venit Liviu Dragnea si Echipele lui de la Teleorman- am mai pierdut 3 ani / si acum a aparut Ludovic Orban cu Echipa liberala – care au anulat in Ianuarie toate procedurile anterioare privind autostrazile (desi 2020 era ultimul an in care se puteau semna contracte cu finantare din Bugetul European 2014-2020) !

Acum aflam ca in Bugetul European 2021-2028 pentru Autostrada Moldovei nu se vor mai aloca bani / iar din Bugetul national sansele de a aloca 4 miliarde de euro ( 2% din PIB) doar pentru acest proiect sunt practic nule!

Din pacate Stefan Mandachi a avut dreptate – Moldova NU va avea Autostrada in urmatorii 5 ani / o sa ramana cu o lege inutila si demagogica votata si promulgata exact de politicienii care din 2015 si pana azi NU au facut ce trebuia!”, scrie Victor Ponta pe Facebook.

Comentarii