VIDEO: Câteva curiozități. Lucruri absurde care se întâmplă pe Pământ

vineri, 08 octombrie 2021, 10:07
3 MIN
 VIDEO: Câteva curiozități. Lucruri absurde care se întâmplă pe Pământ

În lume există locuri uimitoare unde au loc evenimente rare, care merită martori pe măsură!

Acest lucru se întâmplă atât la Paris, unde zeci de ursuleți din pluș au fost puși în copaci, iar în același context putem face trimitere și către ninsoarea din Sahara, dar și vârful magic numit Macchu Pichu, toate reprezintând doar unele dintre acele lucruri absurde care se întâmplă pe Pământ.

Sunt doar două țări în lume unde CocaCola nu există

Poate credeti că mai sus menționata băutură răcoritoare este ceva ce se găsește în orice colț îndepărtat al lumii. Dar există două țări unde, din cauza embargoului impus de SUA, nimeni nu se bucură de Coca Cola. Aceste țări sunt Coreea de Nord și Cuba. Nimeni nu bea acolo băutura dulce și înțepătoare din 1950, respectiv 1962. Între timp, Coreea de Nord și-a invetat propria băutură răcoritoare. Se numește Ryongjin Cola. Este îmbuteliată în sticle branduite cu ambalaj roșu, cu fonturi asemănătoare celebrei băuturi americane. Dacă ajungeți în Coreea de Nord, deși nu vă dorim asta neapărat, poate o gustați și ne spuneți și nouă ce gust are.

Cel mai frumos curcubeu din Columbia este un râu

În mod normal, curcubeul se vede …pe cer. Dar râul Cano Cristales, cunoscut și sub denumirea de Râul in Cinci Culori câștigă de departe concursul de cel mai frumos curcubeu deși se scurge pe ..pământ. Situat în regiunea Serrania de la Macarena din Columbia, râul este populat de o plantă multicoloră care îi conferă un farmec aparte. Cele mai aprinse culori se pot observa în intervalul Mai – Noiembrie, când râul se colorează în nuanțe puternice de galben, albastru, verde și rosu. În acea perioadă a anului, apele sunt mai domoale și soarele face ca planta să capete culori vibrante.

În Macchu Pichu cutremurele nu contează

Machu Picchu este un oraș-templu incaș din secolul al XV-lea d.Hr., situat pe teritoriul regiunii actuale Cusco din Peru. Ruinele au fost redescoperite în 1911, fiind unele dintre cele mai frumoase și enigmatice locuri străvechi din lume. Invizibil de dedesubt și complet limitat natural, înconjurat de terase agricole suficiente pentru a hrăni populația, și irigat de izvoare naturale, Machu Picchu pare să fi fost folosit de incași ca un oraș ceremonial secret. 610 metri deasupra, gălăgiosul râu Urubamba, norul înfășoară ruinele palatelor, băilor, templelor, hambarelor și a în jur de 150 de case, toate într-o remarcabilă stare de conservare. Aceste structuri, săpate în granitul din vârful muntelui sunt minuni atât arhitecturale cât și estetice. Multe dintre cărămizile cântărind 50 de tone sau chiar mai mult sunt atât de precis sculptate și unite cu atâta exactitate, încât îmbinările fără mortar nu permit nici măcar unei lame de cuțit să intre printre ele. Tehnica de construcție poartă denumirea de Ashlar masonry și face ca niciun fir de păr să nu se miște în timpul cutremurelor.

Poți merge pe jos din Rusia până în Alaska

Între Rusia și Alaska se află strâmtoarea Bering ale cărei ape ingheață de-a lungul iernilor. După ce s-a instalat înghețul, distanța dintre cele două maluri scade la numai 3,8 km. Oricum, chiar dacă trecerea este posibilă, asta nu înseamnă că este și legală. Sau sigură! Apele oceanului sunt extrem de reci și vremea schimbătoare și neprietenoasă. În anul 2006, doi aventurieri au plecat pe jos dinspre Alaska. Au parcurs 90 de km în 15 zile și au fost reținuti în Rusia pentru încălcarea granițelor.  Sfat Vista: Nicio aventură nu merită să se sfârșească într-o închisoare din Rusia!

Aflați amănunte de pe playtech.ro.

Comentarii