VIDEO: Cum a fost prins șoferul fugar care a ucis un om! Urme de creier pe mașină

miercuri, 18 decembrie 2019, 22:10
2 MIN

Un bărbat a fost găsit cu capul zdrobit pe mijlocul șoselei în Dobrovăț miercuri seară. Acesta a fost accidentat mortal, iar șoferul a fugit. Șefii Poliției Rutiere Iași s-au mobilizat pentru a-l prinde pe făptaș. Polițiștii l-au căutat ore întregi pe conducătorul auto vinovat, iar la miezul nopții l-au descoperit. La început nu și-a recunoscut fapta, însă pus în fața probelor, nu a mai avut cum nega cele petrecute.

UPDATE

După mai multe ore de căutări, la miezul nopții șoferul vinovat a fost descoperit. Iată cum au procedat polițiștii pentru a-l găsi!

Investigatorii au mers pe strada pe care a avut loc accidentul și au observat că un localnic are cameră de supraveghere la poartă. Au cerut imaginile înregistrate și au văzut că în ultimele două ore prin zonă au trecut doar patru vehicule: un tractor, o Dacie Solenza, o dubiță Volkswagen și alt autoturism.

Roțile Daciei și cele ale tractorului fuseseră deja verificate. A fost depistată și duba parcată în apropierea unei case, iar pe partea din față a acesteia erau urme de creier și păr uman.

Proprietarul vehiculului a negat că ar fi fost implicat într-un accident, dar a mărturisit că a traversat zona. A spus că a fost la niște rude în satul Ruși și că de acolo s-a întors miercuri seara. A spus că a parcat și a intrat direct în casă.

Criminaliștii i-au arătat urmele clare de pe mașină și l-au avertizat că riscă o pedeapsă dură dacă se va dovedi că probele ADN aparțin victimei. În acel moment, bărbatul a recunoscut că este vinovat.

El a mărturisit că circula cu 50-60 kilometri pe oră și că l-a văzut prea târziu pe bărbatul întins pe șosea. A simțit că l-a călcat deoarece mașina s-a balansat, dar nu a mai avut ce face, s-a speriat și a plecat.

Șoferul este cercetat acum pentru două infracțiuni: părăsirea locului accidentului și ucidere din culpă. El nu consumase băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan.

TEXT INIȚIAL

Accidentul s-a petrecut în jurul orei 22:00, miercuri, pe 18 decembrie. Locuitorii din Dobrovăț au observat un om cu capul zdrobit pe mijlocul drumului. Victima este un bărbat de 66 de ani care consumase alcool și adormise pe stradă. Șoferul care l-a accidentat nu l-a observat la timp. Speriat, a fugit de la locul faptei.

Criminaliștii fac verificări în zonă la posesorii de mașini și la service-urile auto. Unii șoferi au fost testați cu alcooltestul. Roțile unei Dacii Solenza și cele ale unui tractor au fost verificate.

Revenim cu amănunte.

Comentarii