VIDEO: Cum funcționează CIP-ul implantat în creier. Demonstrația celor 3 purceluși

sâmbătă, 29 august 2020, 15:49
2 MIN
 VIDEO: Cum funcționează CIP-ul implantat în creier. Demonstrația celor 3 purceluși

Elon Musk a prezentat lumii porcul Gertrude care are implantat în creier un cip de mărimea unei monede, demersul său fiind parte a unui proiect ambițios ce vizează vindecarea maladiilor umane cu ajutorul aceluiaşi tip de implant. Proiectul a fost lansat de un start-up deținut de miliardar, Neuralink, care a cerut anul trecut aprobarea pentru a începe testarea pe oameni.

Elon Musk a spus că prezentarea a fost "o demonstraţie a celor trei purceluşi". Primul porc nu avea cip implantat, al doilea avusese unul ce i-a fost scos, iar Gertrude avea un cip Neuralink implantat în partea din creierul său care controlează funcţiile nasului. Acesta a necesitat câteva îndemnuri din partea lui Elon Musk pentru a apărea în faţa camerelor de filmat, dar, în cele din urmă, a început să mănânce alimente aşezate pe un scaun şi să adulmece un snop de paie, declanşând apariţia unor curbe sinusoidale pe un grafic care monitoriza activitatea neuronală a animalului.

Înfiinţată în 2016 de Elon Musk, compania Neuralink, cu sediul la San Francisco, doreşte să realizeze implanturi cu interfeţe creier-computer wireless, care includ mii de electrozi, în cel mai complex organ al corpului uman, pentru a contribui la vindecarea unor maladii neurologice – precum Alzheimer, demenţă -, unor vătămări ale măduvei spinării, şi, în etapa finală, să conecteze organismul uman la inteligenţa artificială (AI).

Aflați amănunte de pe hotnews.ro.

Comentarii