VIDEO Diagnostic crunt: tumoră malignă la vârsta de 17 ani

joi, 18 august 2022, 20:55
2 MIN
 VIDEO Diagnostic crunt: tumoră malignă la vârsta de 17 ani

Un adolescent în vârstă de 17 ani a fost diagnosticat cu limfom non-Hodgkin în urma unei biopsii făcute după o operaţie banală de polipi. Mircea se află în acest moment internat la o clinică din Turcia pentru şedinţe de chimioterapie, însă tratamentul este unul scump, de 75.000 de euro, sumă pe care familia sa din Chişinău nu şi-o poate permite. 

„Totul a început acum câteva luni. Am mers la o clinică ORL din Chişinău, unde a fost operat de polipi. Când m-am dus să ridic rezultatul la biopsie am simţit cum îmi fuge pământul de sub picioare: tumoră malignă! Cum e posibil aşa ceva? De ce copilul meu? Cum aşa din senin, fără nicio altă problemă de sănătate, fără alte simptome? Cum e posibil? Doar bunul Dumnezeu are răspunsurile la întrebările mele de mamă. Dar e foarte greu să îţi vezi copilul cum se stinge în fiecare zi câte puţin”, a povestit Aurelia, mama lui Mircea.

Părinţii săi spun că diagnosticul pus de medici l-a transformat pe Mircea dintr-un tânăr plin de viaţă, prietenos şi sociabil în unul tăcut, interiorizat şi fără poftă de viaţă, acum luptându-se şi cu depresia. „Spune mereu că şi-a pierdut speranţa în viitor! Avea planuri mari: voia să fie ghid turistic, se pregătea să studieze în acest domeniu, era sociabil, îi plăcea să-şi petreacă timpul liber cu prietenii, colegii, cu familia”, a mai spus mama acestuia. Tatăl lui Mircea este muncitor în construcţii, iar mama sa este bucătăreasă, dar a renunţat la tot pentru a-l putea însoţi la tratament. Doar în ultima lună au cheltuit pe consultaţii, investigaţii şi tratament peste 13.000 de euro.

„Tânărul şi părinţii lui nu pot decât să se roage că nu vor rămâne singuri în această grea încercare la care îi supune viaţa. Împreună le putem dovedi, prin donaţiile noastre, că pot învinge cea mai temută boală din lume. Orice sumă virată în conturile Asociaţiei «Salvează o inimă» îl aduce pe Mircea cu un pas mai aproape de vindecare. Cancerul nu trebuie să fie o condamnare la moarte, ci doar un obstacol ce poate fi depăşit prin efort comun. L-am învins în trecut, îl putem învinge şi acum, împreună!”, a declarat Vlad Plăcintă, preşedintele „Salvează o inimă”. Pentru donaţii sunt necesare următoarele date:

Denumire entitate: Asociaţia „SALVEAZĂ O INIMĂ”

Cod de înregistrare fiscală: 31015982

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont EUR: RO28BTRLEURCRT00W8287001

Cont USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001

Cod SWIFT: BTRLRO22

Cod BIC: BTRL

Banca Transilvania Botoşani

În transferul bancar, la detaliile plăţii, trebuie precizat numele Mircea Cotoman. 

 

Comentarii