VIDEO: Dor de aventură? Spectacol şi sălbăticie la Şipote, cascada ascunsă din Apuseni

marți, 23 iunie 2020, 10:40
1 MIN
 VIDEO: Dor de aventură? Spectacol şi sălbăticie la Şipote, cascada ascunsă din Apuseni

O cascadă din Apuseni îşi arată în această perioada întreaga ei frumuseţe. Şirul de casacade Şipote, din masivul Trascău, a devenit un fel de ”Bigăr” al Apusenilor

Cascada Şipote este cunoscută pentru partea de jos a acesteia, care se varsă în râul Arieş, la Sălciua. Sus, pe munte, la peste 700 de metri altitudine şirul de cascade se manifestă prin fenomene spectaculoase. La un moment dat, apa formează o perdea de apă care curge peste muşchi, asemănător cu celebra Bigăr din Caraş Severin.

Cascada se află în Munţii Trascăului, pe Valea Arieşului, la 2 km aval de comuna Sălciua. Porţiunea finală a şirului de cascade poate fi văzută din drumul naţional DN 75. Pentru a ajunge în zona de la altitudine a cascadei, din centrul comunei Sălciua se urmează 2 km pe şoseaua spre Huda lui Papară până la Valea Morilor de unde, urmând o potecă marcată cu cruce roşie, se ajunge după o oră de mers, în Poiana La Şipote. Se poate merge şi de la Huda lui Papară, pe poteca marcată cu triunghi rosu, pe sub abruptul Bedeleului în timp de circa 2 ore de mers.

Mai multe informații, pe adevarul.ro

Foto: Facebook/ Crisan Ion

Comentarii