VIDEO Furtuna a făcut ravagii în Vaslui: acoperișul unui restaurant a fost purtat de vânt 100 m și aruncat peste o benzinărie

miercuri, 26 iulie 2023, 08:40
2 MIN
 VIDEO Furtuna a făcut ravagii în Vaslui: acoperișul unui restaurant a fost purtat de vânt 100 m și aruncat peste o benzinărie

A fost pericol de explozie, azi noapte, la Vaslui, după ce o bucată din acoperișul unui restaurant a căzut într-o stație peco și a fisurat un rezervor încărcat cu câteva tone de GPL.

O altă bucată din acoperiș a fost luată de vânt și s-a prăbușit peste un autobuz cu pasageri. Două persoane au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale.

Incidentul s-a produs la ieșirea din municipiul Vaslui spre Roman. Zona a fost securizată, iar pompierii au intervenit imediat pentru a evita o nenorocire.

„Pompierii militari au intervenit în municipiul Vaslui pentru degajarea acoperișului unui restaurant, acoperiș care a fost purtat de vânt peste 100m. O parte din acoperiș a căzut peste o benzinărie, fisurând un rezervor încărcat cu 3t de GPL. De asemenea, acoperișul căzut în perimetrul benzinăriei a avariat un autoturism și un stand self-wash. Cealaltă parte a acoperișului a căzut peste un autobuz în care se aflau patru persoane. Persoanele aflate în interiorul mijlocului de transport în comun au fost evaluate, însă doar două dintre acestea au avut nevoie de prim-ajutor. Ulterior, conducătorul autovehiculului și un pasager au fost transportați la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui”, a declarat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al IJSU Vaslui.

O furtună violentă a afectat aseară județul Vaslui, iar rafalele puternice de vânt au făcut prăpăd în oraș și în câteva localități învecinate.

Vântul care a suflat cu putere, a smuls din rădăcini zeci de copaci, iar pe alții i-a rupt. Accesul pe mai multe străzi și trotuare a fost blocat și nu putini au fost șoferii care și-au găsit mașinile avariate.

Angajații Primăriei au muncit toată noaptea pentru a curăța orașul de efectele vijeliei.

Sursa: actualvs

Comentarii