Un exemplu pentru cazuri similare din România

(VIDEO) Justiţie în cazul unui accident în UK: 14 luni de închisoare pentru condus periculos

miercuri, 14 februarie 2018, 13:40
1 MIN
 (VIDEO) Justiţie în cazul unui accident în UK: 14 luni de închisoare pentru condus periculos

Judecătorii englezi au condamnat un bărbat de 46 de ani, care conducea un luxos Bentley Continental GT, la 14 luni de închisoare pentru condus periculos şi părăsirea locului accidentului. 

Richard Plum a intrat cu limuzina de 160.000 de lire în plin, cu 85 mile pe oră (137 km/h), în maşina unui pensionar, Tim Edwards, 74 de ani, care era la volanul unui Ford Kuga 4×4. În zona respectivă, viteza trebui să fie de maxim 20 mile/h. “Şoferul din Bentley a ieşit pe geam, a chemat un prieten care a venit şi l-a luat cu maşina după câteva minute. Nu i-am spus nimic şi nu mi-a spus nimic. Aceste maşini moderne trimit automat după impact un apel către serviciile de urgenţă.

Ambulanţa a ajuns la locul accidentului după 5 minute”, îşi aminteşte Tim Edwards. Şoferul din Ford a scăpat fără nicio zgârietură, dar cel din Bentley a suferit unele răni. Plum a pledat vinovat în faţa instanţei care l-a condamnat la 14 luni şi interzicerea dreptului de a conduce pentru patru ani şi şapte luni. “Cred că a fost o sentinţă prea îngăduitoare”, a declarat pentru Daily Mail Tim Edwards, care a mai arătat că, dacă în maşină ar fi fost soţia sa, pasager pe scaunul din stânga, probabil că ea nu ar fi supravieţuit. El crede că a scăpat doar pentru că era într-o maşină de tip SUV.

Comentarii