VIDEO – Tragedia din Cristeşti: TIR-ul intrat pe contrasens a ucis copilul de 11 ani din maşina preotului satului

joi, 11 august 2022, 01:50
3 MIN
 VIDEO – Tragedia din Cristeşti: TIR-ul intrat pe contrasens a ucis copilul de 11 ani din maşina preotului satului

Băiatul de 11 ani dădea o mână de ajutor la biserică. Preotul a încercat să evite impactul cu TIR-ul, dar fără success. Copilul a fost proiectat afară în timp ce autoturismul se răsturna.

În accidentul grav de ieri dimineaţă de la Cristeşti a murit un copil care dădea o mână de ajutor la biserica din localitate. El se afla în autoturismul preotului din localitate, împreună cu fiul acestuia şi un alt localnic. Preotul care conducea autoturismul lovit de un tir se umeşte Bogdan Mihalachi, are 37 de ani, şi a fost numit recent la parohia Cristeşti.

TIR-ul a intrat pe contrasens

Cei patru au pornit de dimineaţă cu agheasmă pe la locuinţele sătenilor, iar în momentul în care se îndreptau către Drăguşeni, un camion a pătruns pe sensul opus şi a lovit maşina preotului. Acesta din urmă a încercat să evite trăgând dreapta de volan însă camionul a lovit partea dreaptă a autoturismului care a ieşit de pe carosabil şi s-a răsturnat. În timp ce se răsturna, unul dintre copiii aflaţi pe bancheta din spate, în vârstă de 11 ani, a fost aruncat prin portieră apoi a sfârşit sub maşină.

„La Spitalul Municipal Paşcani au fost aduse trei victime, implicate în accidentul rutier de la Cristeşti. Un bărbat de 37 de ani, cu traumatism cranio-facial, traumatism toraco-abdominal şi fractură gambă dreaptă, fiul lui de 12 ani, cu traumatism cranio-facial, traumatism toraco-abdominal, fractură metacarpiene mâna stângă şi un bărbat de 53 de ani cu un traumatism cranio facial, toraco-abdominal şi fractură deschisă de femur drept. Toţi trei în momentul de faţă sunt stabili hemodinamic şi respirator, fiind în investigaţii”, ne-a declarat medicul Gheorghe Carp, purtător de cuvânt Spitalul Municipal de Urgenţă Paşcani.

La faţa locului a acţionat o autospecială de intervenţie cu module de descarcerare, un echipaj de prim ajutor calificat SMURD de la Secţia de Pompieri Paşcani cu 8 subofiţeri şi o ambulanţă cu medic de la SAJ. Poliţiştii au precizat că tirul era condus de către un şofer din judeţul Neamţ. „În dimineaţa zilei de 10 august, în jurul orei 8, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Paşcani au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe DN2, în localitatea Cristeşti, a avut loc un accident rutier, soldat cu victime omeneşti.

Soferul masinii, preotul din localitate, plecase la enoriasi cu aghiasma

Din primele cercetări efectuate, s-a constatat faptul că în accident au fost implicate un autoturism şi un ansamblu de vehicule, format din cap tractor şi semiremorcă. În urma accidentului, trei persoane au fost rănite, iar o persoană a decedat. Ambii şoferi au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, iar cercetările sunt continuate”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi. 

 

 

Comentarii