De Business

Punem punctul pe știi

Vîlceanu: Dl. Budăi a renunțat la renegocierea PNRR. Ce pot să-i zic, multă baftă!

luni, 14 februarie 2022, 21:01
1 MIN
 Vîlceanu: Dl. Budăi a renunțat la renegocierea PNRR. Ce pot să-i zic, multă baftă!

Ministrul fondurilor europene, liberalul Dan Vîlceanu, a ironizat, luni, la briefingul de presă după ședința de guvern, o declarație a colegului său de la Muncă, social-democratul Marius Budăi, care declarase că nu a intenționat să renegocieze PNRR la Bruxelles, ci doar să obțină o „optimizare” a reformelor cerute pentru pensii.

„Văd că domnul ministru Budăi a renunțat la renegociere și vrea optimizare. Ce pot sa îi zic, multă bafta cu optimizarea!” – a comentat Dan Vîlceanu.

Ministrul muncii, Marius Budăi, a afirmat sâmbătă că PSD dorește doar o „optimizare în anumite puncte” a PNRR, ceea ce regulamentul Comisiei Europene permite. Ministrul a făcut această precizare după ce într-un răspuns pentru Digi24, Comisia Europeană a precizat că doar în cazul în care o țară nu mai poate duce la îndeplinire PNRR-ul, din motive excepționale, cum ar fi dezastre naturale de dimensiuni istorice, s-ar putea renegocia Planul de Redresare și Reziliență. Lămuririle au fost date în contextul discuțiilor din spațiul public, adesea contradictorii, în legătură cu intenția PSD de a renegocia PNRR la capitolul pensii.

Aflați amănunte de pe digi24.ro.

Comentarii