Viorel Blăjuț: Iașul are nevoie de un primar legitim, nu unul care să intre pe ușa din dos

sâmbătă, 05 februarie 2022, 15:47
2 MIN
 Viorel Blăjuț: Iașul are nevoie de un primar legitim, nu unul care să intre pe ușa din dos

Liderii PSD Iași reacționează după punerea primarului Mihai Chirica sub control judiciar. El este, practic, suspendat din funcție nemaiavând dreptul să-și exercite atribuțiile. Ordinul prefectului nu a fost emis pentru că decizia procurorilor DNA a fost contestată. Viorel Blăjuț, președintele executiv al organizației municipale a PSD, cere alegeri anticipate deoarece „calea interimatului n-a dus la nimic bunˮ.

„Iașul are nevoie de un primar legitim, nu unul care să intre pe ușa din dos a Primărieiˮ, susține Viorel Blăjuț într-o postare pe Facebook pe care o redăm în variantă integrală.

„Am ajuns din nou în momentul în care Iașul este condus de un primar interimar. A câta oară după Revoluție? Din 1992, după moartea lui Emil Alexandrescu, primul primar ales în mod democratic după căderea comunismului, Iașul a avut parte numai de primari interimari, care au ajuns să fie validați de electorat după ce și-au făcut ”încălzirea” în funcțiile provizorii. Excepție a făcut conul Simirad (Dumnezeu să-l odihnească!), care a venit după interimatul lui Vasile Dumitriu.

Calea interimatului n-a dus la nimic bun. Primarii care au ales să intre în Palatul Rosnovanu fentând voință ieșenilor au ajuns, unde au ajuns. O fi o pedeapsă, un blestem, Dumenezeu știe! Dar a venit momentul în care, noi politicienii, trebuie să înțelegem că doar votul ieșenilor suverani este calea directă pentru a fi ales primarul Iașului.

Sper ca interimatul domnului Juravle să fie unul scurt și cum Constantin Simirad a ajuns primarul Iașului după alegeri anticipate, la fel, anul acesta, ieșenii să fie chemați la urne și să aleagă în mod democratic primarul legitim al orașului nostru.

P.S. Știu că vă așteptați să vorbesc despre suspendarea lui Chirica, despre faptul că în sfârșit mafia imobiliară a Iașului a primit o grea lovitură sau despre ”loialiștii” transpartinici ai acestuia, care așteaptă ca PUZ-urile lor nelegale să fie semnate, dar ce rost mai are? Despre morți numai de bine!ˮ, notează Blăjuț pe Facebook.

Comentarii