Viorel Hrebenciuc, condamnat definitiv la 3 ani închisoare cu executare

marți, 14 septembrie 2021, 16:33
2 MIN
 Viorel Hrebenciuc, condamnat definitiv la 3 ani închisoare cu executare

Fostul deputat Viorel Hrebenciuc a fost condamnat definitiv, marţi, de Curtea de Apel Bucureşti, la 3 ani închisoare cu executare în dosarul Giga TV.

În acelaşi dosar, fostul primar al municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, a primit 4 ani şi 6 luni închisoare cu executare, fiindu-i majorată pedeapsa primită iniţial la Tribunalul Bucureşti.

Fosta şefă a Consiliului Naţional al Audiovizualului, Laura Georgescu, a fost condamnată la 4 ani şi 4 luni închisoare cu executare.

Narcisa Iorga, fost membru CNA, a fost condamnată la 3 ani închisoare cu suspendare, instanţa impunându-i acesteia să desfăşoare o activitate neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de 120 de zile în cadrul Administraţiei Domeniului Public Sector 2 sau Administraţiei Domeniului Public Sector 6. Iniţial, Iorga primise o pedeapsă cu executare.

În iulie 2015, Laura Georgescu, Viorel Hrebenciuc, Gheorghe Ştefan şi Narcisa Iorga au fost trimişi în judecată de DNA pentru fapte de corupţie.

Laura Georgescu era acuzată de abuz în serviciu şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, iar Viorel Hrebenciuc a fost trimis în judecată pentru folosirea de către o persoană ce deţine o funcţie de conducere într-un partid a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Gheorghe Ştefan, care controla postul de televiziune Giga TV, şi Narcisa Iorga au fost deferiţi justiţiei pentru instigare la folosirea influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite de către o persoană ce deţine o funcţie de conducere într-un partid.

Aflați amănunte de pe agerpres.ro.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii