Vladimir Alekseev, acuzat că a orchestrat otrăvirea lui Serghei Skripal numit la conducerea serviciilor secrete ruse în Ucraina

miercuri, 11 mai 2022, 11:27
1 MIN
 Vladimir Alekseev, acuzat că a orchestrat otrăvirea lui Serghei Skripal numit la conducerea serviciilor secrete ruse în Ucraina

Ofiţerul de informaţii militare despre care se crede că a orchestrat otrăvirea în 2018 a fostului agent GRU Serghei Skripal şi a fiicei sale Iulia la Salisbury a fost însărcinat să conducă operaţiunea de informaţii a Rusiei în Ucraina. Vladimir Alekseev, ofiţer senor GRU – Direcţia de informaţii militare a Rusiei – şi-a asumat comanda operaţiunilor de spionaj ale Rusiei în Ucraina, după ce Putin a renunţat la FSB – serviciul de informaţii intern al Rusiei -, serviciul vinovat de informaţiile dezastruoase obţinute în teren.

Schimbarea strategică este semnificativă în conducerea „operaţiunii militare speciale”. Postul TV pro-Putin Tsargrad l-a identificat pe Alekseev drept „principalul ofiţer care supraveghează operaţiunile de informaţii” în Ucraina.

Generalul Alekseev, care este născut în Ucraina, a fost ofiţer al forţelor speciale Spetsnaz şi s-a remarcat prin brutalitate feroce în timpul acţiunilor militare ruse în Siria şi în regiunea Donbas, Ucraina, potrivit unui raport al Centrului pentru Analiza Politicii Europene (CEPA), semnat de Irina Borogan şi Andrei Soldatov.

Direcţia principală de informaţii a Ministerului Apărării al Ucrainei îl listează pe Alekseev drept „criminal internaţional de origine ucraineană implicat în masacrul copiilor şi femeilor siriene, care continuă să slujească credincios regimul Putin şi este direct implicat în distrugerea patriei sale”.

Cititi materialu integral pe newsweek.ro

Comentarii