Vot în unanimitate: Cât costă capetele tronsonului montan din A8

marți, 22 noiembrie 2022, 12:54
1 MIN
 Vot în unanimitate: Cât costă capetele tronsonului montan din A8

Cătălin Urtoi, consilierul ministrului Transporturilor, a anunțat costul capetelor tronsonului montan al A8, aprobate astăzi la CNAIR.

"Acum câteva minute s-a votat în Comisia Interministeriala de la Ministerul Dezvoltării cu unanimitate de voturi indicatorii tehnico-economici pentru secțiunile I și III de pe tronsonul Tg.Mureș-Tg.Neamț, finanțare prin PNRR! Secțiunea I, Tg.Mureș-Miercurea Nirajului inclusiv conexiunea cu A3 are o lungime de 22 km + 2,39 km. Valoare totală inclusiv TVA – 738. 673. 900 euro. Durata de proiectare + execuție – 30 luni. Secțiunea III, Vânători (Neamț) – Moţca (Iasi) cu o lungime de 29,912 km. Valoarea totală inclusiv TVA – 511. 203. 210 euro. Durata de proiectare + execuție – 30 luni”, a scris Urtoi pe Facebook.

CITESTE SI: Autostrada A8 intră la finantare cu două capete. Ce a mai promis desantul ministerial la Iaşi

Costul, care include proiectarea, execuția, dar și TVA, e de câteva ori mai mare decât cel estimat în urmă cu doi ani, când a fost acceptată intrarea celor două segmente la finanțare prin PNRR. Cătălin Urtoi ne-a precizat că urmează emiterea unei hotărâri de guvern cu aceste costuri, realizarea caietului de sarcini și a celorlalte documente necesare licitației și lansarea procedurii propriu-zise de atribuire a contractului.

Comentarii