Vremuri grele pentru Firea? SURSE: Expertul instanţei confirmă jaful de la Spitalul Gomoiu

marți, 29 septembrie 2020, 13:46
1 MIN
 Vremuri grele pentru Firea? SURSE: Expertul instanţei confirmă jaful de la Spitalul Gomoiu

Expertiza efectuată la solicitare Tribunalului Bucureşti confirmă frauda de la Spitalul clinic de copii „Dr. Victor Gomoiu” din Bucureşti, unde, potrivit DNA, reparaţiile efectuate au fost supraevaluate cu până la 2.500%, au declarat pentru Newsweek România surse judiciare. La sfârşitul anului 2019, DNA a redeschis dosarul fraudei de la Spitalul Gomoiu, după dezvăluirile făcute de fosta şefă a Direcţiei juridice a Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale din Bucureşti (ASSMB), Lavinia Coţofană, dezvăluiri confirmate de Corpul de control al premierului.

După aceste dezvăluiri, publicate de cotidianul „Libertatea”, Lavinia Coţofană a fost destituită din funcţie de primarul Capitalei de atunci, Gabriela Firea.

Dosarul referitor la supraevaluarea construcţiilor şi dotărilor de la spitalul bucureştean de copii a fost deschis în 2017 şi clasat un an mai târziu fără să fie administrată vreo probă, lucru confirmat chiar de DNA pentru „Libertatea”.

Pe 4 noiembrie 2019, DNA a reluat urmărirea penală in rem. Procurorii arată că, în cursul anului 2017, au primit un dosar penal ce avea ca obiect un raport întocmit de Corpul de Control al Primului-ministru în urma verificărilor efectuate la Asociaţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (A.S.S.M.B.).

”Documentul respectiv făcea referire la aprobarea de către funcţionari din cadrul A.S.S.M.B. a plăţii unor lucrări şi servicii în cadrul proiectului <<Extinderea-Modernizarea şi Echiparea Spitalului Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu, fără verificarea respectării prevederilor contractuale>>”, arată DNA.

Citiţi materialul integral pe newsweek.ro

Comentarii