Weekendul licitaţiilor pentru şcoli. Nu e vorba de programul distribuirii alimentelor către elevi, ci de eficientizarea termică a clădirilor

luni, 23 octombrie 2023, 01:50
1 MIN
 Weekendul licitaţiilor pentru şcoli. Nu e vorba de programul distribuirii alimentelor către elevi, ci de eficientizarea termică a clădirilor

Primăria ieşeană a lansat la sfârşitul săptămânii trecute mai multe licitaţii pentru lucrări de renovare energetică la mai multe şcoli şi colegii din oraş. Cea mai mare investiţie de acest fel urmează să fie făcută la Colegiul „Ioan C. Ştefănescu”, unde vizate sunt clădirea de învăţământ, cantina şi două cămine. Investiţia menită să reducă consumul anual specific de energie pentru încălzire porneşte de la 26,88 milioane de lei, bani care sunt alocaţi prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Ofertele pot fi înscrise până 27 noiembrie şi, odată atribuit, contractul va avea o durată de un an.

Tot pentru reabilitare termică sunt în procedură de licitaţie lucrările la Şcoala Gimnazială „George Coşbuc” (7 milioane de lei), Liceul Tehnologic „Petru Poni” (4,6 milioane de lei), Şcoala Gimnazială „Elena Cuza” (5,75 milioane) şi Şcoala Gimnazială „Alexandru Vlahuţă” (6,15 milioane de lei). Durata contractelor va fi de un an, termenul de depunere a ofertelor fiind 6-7 noiembrie.

Şi Primăria Podu Iloaiei a lansat licitaţia pentru renovarea termică a Şcolii „Al.I. Cuza”, procedură care porneşte de la suma de 10,5 milioane de lei. În acest caz, ofertele sunt aşteptate până pe 10 noiembrie, iar contractul ar urma să dureze de asemenea 12 luni. 

Comentarii