COMUNICAT DE PRESA

Zacuscă pe pietonal: Piaţa se mută în fiecare weekend în centrul Iaşului

joi, 26 septembrie 2019, 16:38
2 MIN
 Zacuscă pe pietonal: Piaţa se mută în fiecare weekend în centrul Iaşului

Primăria Municipiului Iaşi şi Asociaţia Magazinelor de Proximitate „La Băcănie” din Iaşi au decis dezvoltarea conceptului de pieţe volante „Ograda din Cămară”, acesta urmând să se transforme într-un eveniment care se va desfăşura în fiecare weekend, pe pietonalul Ştefan cel Mare, pe tronsonul cuprins între strada I. C. Brătianu şi Casa Modei.

„Închiderea circulaţiei auto în ziua de 22 septembrie 2019, cu ocazia evenimentului «Iaşul fără maşini. Mergi cu noi!», a demonstrat că ieşenii îşi doresc să se bucure de oraşul lor, într-o atmosferă liniştită şi mai puţin poluată. De asemenea, succesul conceptului „Ograda din Cămară”, iniţiativă care s-a derulat până acum în cartiere, ne-a determinat să dezvoltăm acest eveniment şi să-l transformăm într-o piaţă permanentă de final de săptămână, sub titulatura «Piaţa verde de weekend».

Aşadar, începând cu sfârşitul acestei săptămâni, 28 – 29 septembrie, în fiecare weekend tronsonul cuprins între strada I. C. Brătianu şi Casa Modei va fi închis circulaţiei auto, pe o latură a acestuia urmând să fie amplasate corturile destinate producătorilor locali. Această iniţiativă a fost primită cu entuziasm de Asociaţia Magazinelor de Proximitate „La Băcănie”, partenerul nostru în dezvoltarea acestui concept. Dorim ca în acest mod să venim atât în sprijinul producătorilor locali, cât şi al ieşenilor, care vor putea găsi în fiecare zi de sâmbătă şi duminică produse locale proaspete şi de calitate, direct de la cei care le fac”, a declarat primarul Mihai Chirica.

În „Piaţa verde de weekend” vor fi prezenţi circa 15 producători locali, care vor comercializa produse apicole, zacuscă şi dulceaţă, produse din carne, produse de panificaţie, legume şi fructe de sezon, siropuri, uleiuri presate la rece etc. Nu în ultimul rând, ieşenii se vor putea delecta şi cu bere locală, dar şi cu vinuri şi must din podgoriile ieşene.

Scopul acestui eveniment este de a susţine şi promova produsele locale, potrivit conceptului „Producem, consumăm, investim local!”.

„Piaţa verde de weekend” va fi deschisă în fiecare zi de sâmbătă şi duminică, în intervalul orar 10.00 – 18.00.

Comentarii