ZdITV: Fostul viceprimar Harabagiu, despre mafia imobiliară, bani la cumătria copilului şi două hectare luate de familia sa

vineri, 16 decembrie 2022, 02:50
2 MIN
 ZdITV: Fostul viceprimar Harabagiu, despre mafia imobiliară, bani la cumătria copilului şi două hectare luate de familia sa

Un interviu tensionat cu fostul viceprimar al Iaşului, Gabriel Harabagiu, cap de afiş în ultima vreme în mai multe dosare controversate instrumentate de procurorii ieşeni. Cum a ajuns primăria să fie măcinată de scandalurile de corupţie şi cum au ajuns dezvoltatorii imobiliari să fie influenţi la vârful instituţiei.

Ce spune de faptul că a adunat 40.000 de euro venituri la botezul copilului său? Este normal să inviţi la asemenea petreceri investitori sau clienţi ai serviciilor Primăriei? Cum a fost posibil să se emită certificat de edificare unei construcţii care în loc de trei etaje are nouă?

De ce nu s-a intervenit la nivelul Poliţiei comunitare, atunci când s-a văzut clar cum un poliţist a dat mai întâi certificat de edificare pentru o construcţie, iar mai apoi, la trei zile diferenţă, să amendeze aceeaşi firmă pe motiv că, chipurile, ar fi construit între timp câteva etaje în plus. In ce împrejurări a luat familia soţiei sale două hectare de teren lângă noul Spital Regional de Urgenţe?

Ce spune de faptul că, în timp ce acest lucru s-a putut întâmpla “în familie”, multor altor ieşeni li se refuză punerea în posesie pe motiv că oraşul nu are teren disponibil. Câteva cazuri celebre în care are statut de învinuit sau inculpat sunt discutate.

De asemenea, despre relaţiile sale cu primarul Mihai Chirica. Ce răspunde el când i se spune în faţa: “Uitaţi-vă în ochii mei. Nu vă cred, sunteţi alunecos!”. Despre toate aceste, dar şi multe altele, în interviul pe care redactorul şef Toni Hriţac l-a luat fostului viceprimar Gabriel Harabagiu.

Comentarii