Zeci de mii de tineri nemți în stradă pentru a cere „libertatea Internetului”

duminică, 24 martie 2019, 15:09
1 MIN
 Zeci de mii de tineri nemți în stradă pentru a cere „libertatea Internetului”

Zeci de mii de persoane, majoritatea tineri, au protestat sâmbătă la Berlin, München și în alte orașe germane, împotriva reformei legii copyright-ului, planificate de Parlamentul European. Aceștia sunt convinși că reforma asupra căreia se va decide marți, 26 martie, la Bruxelles, va restricționa, dacă nu chiar va distruge, libertatea Internetului. Este o cenzură pe care generația Google, Youtube, Facebook nu o tolerează ușor.

Critica protestatarilor este îndreptată în principal împotriva Articolului 13 din legea Copyright-ului în Internet, care stipulează mai multe obligații privitoare la protecția drepturilor de autor, ale platformelor care difuzează conținut textual, sonor sau vizual.

Se prevede în articolul de lege ca platforme precum Youtube vor fi în viitor răspunzătoare pentru violări ale legii drepturilor de autor – cel puțin dacă nu au depus cel mai mare efort posibil, pentru a obține o licență de difuzare a conținutului vizat. Aceste platforme ar trebui să verifice, dacă la încărcare e vorba de materiale protejate prin drepturi de autor. Criticii reformei se tem că acest lucru este posibil numai prin activarea de filtre automate, ceea ce ar putea însemna cenzură.

hotnews.ro

Comentarii