Zeci de urangutani din regiunea malaeziană a insulei Borneo, testați pentru COVID

luni, 13 septembrie 2021, 15:52
1 MIN
 Zeci de urangutani din regiunea malaeziană a insulei Borneo, testați pentru COVID

Câteva zeci de urangutani din regiunea deținută de Malaezia în insula Borneo au fost testaţi pentru coronavirus de medici veterinari îmbrăcaţi în costume de protecţie, care au avut sarcina delicată de a le recolta secreţii nazale.

Circa 30 de primate din statul malaezian Sabah, pe insula Borneo, au fost supuse testelor, iar toate rezultatele au fost negative, au declarat autorităţile locale pentru protecţia naturii.

„Testarea pentru COVID-19 este un instrument vital pentru a ne ajuta să trecem peste această pandemie şi este, de asemenea, foarte importantă pentru populaţia de urangutani”, a declarat Sen Nathan, director adjunct al Departamentului de protecţie a animalelor din statul Sabah, într-un comunicat.

Acestea sunt primele teste efectuate pe urangutani în ţara din Asia de Sud-Est. Procedura a fost decisă după ce membri ai personalului unui parc natural şi din centrul de reabilitare a animalelor sălbatice au fost infectaţi.

„Această boală ar putea fi foarte periculoasă pentru sănătatea lor şi ar putea pune în pericol reintegrarea lor în sălbăticie”, a spus Sen Nathan.

Aflați amănunte de pe g4media.ro.

Comentarii