Zelenski a semnat cererea de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană – Imagini de la MOMENTUL oficial

luni, 28 februarie 2022, 18:41
1 MIN
 Zelenski a semnat cererea de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană – Imagini de la MOMENTUL oficial

Președintele Volodimir Zelenski a semnat deja cererea de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană.La ceremonia de semnare au participat președintele Radei Supreme Ruslan Stefachuk și prim-ministrul Denys Shmyhal.

Volodimir Zelenski a cerut, luni, înaintea negocierilor cu partea rusă, în Belarus, ca Uniunea Europeană să aplice o procedură specială privind aderarea imediată a Ucrainei.

Deciziile părților ucrainene și ruse luate după negocierile din Belarus nu au fost încă anunțate. Discuțiile au durat aproape 5 ore. 

„Facem apel la Uniunea Europeană pentru aderarea imediată a Ucrainei pentru o nouă procedură specială", a spus Volodimir Zelenski, într-un mesaj video, înaintea negocierilor.

"Obiectivul nostru este să fim alături de toţi europenii şi, cel mai important, să fim egali. Sunt sigur că aşa este corect. Sunt sigur că merităm asta", a mai spus Zelenski.

În același mesaj, Zelenski le-a cerut soldaților ruşi care au invadat Ucraina să depună armele și li s-a adresat direct, în rusă, militarilor trimişi de Moscova în ţara sa: "Depuneţi armele, plecaţi de-aici, nu vă credeţi comandanţii, nu vă credeţi propagandiştii. Salvaţi-vă vieţile, pur şi simplu!".

Comentarii