Ziua Unirii Principatelor la Iaşi: Banere împotriva discriminării Moldovei, coroane matinale şi marş AUR (UPDATE)

luni, 24 ianuarie 2022, 09:03
2 MIN
 Ziua Unirii Principatelor la Iaşi: Banere împotriva discriminării Moldovei, coroane matinale şi marş AUR (UPDATE)

Primarul şi şeful Consiliul Judeţean au depus deja coroane la statuia lui Al. I. Cuza. 

Cititi si: George Simion, stropit cu cerneală de către un participant la evenimentele din Piaţa Unirii

UPDATE: Oamenii veniţi în Piaţa Unirii dansează şi se bucură de concertul de muzică populară. Evenimentul este organizat de către liderii AUR.

UPDATE: La evenimentele din Iaşi si-a făcut apariţia şi Ludovic Orban, fostul preşedinte al PNL. El era însoţit de mai multe persoane în jurul cărora vrea să închege noul partid-Forţa Dreptei.

 

UPDATE: Liderii AUR au ajuns în Piaţa Unirii împreună cu participanţii la marşul unionist. "Ştim că Moldova este batjocorită, pentru că nu are acces la bunăstare", a preluat George Simion ideea asociaţiilor proautostrada în discursul lui. George Simion a mai spus: "Suntem astăzi aici pentru că este dreptul nostru să fim aici. Noi suntem reprezentanţii poporului român. Autorităţile au încercat să împiedice sonorizarea. Ruşine să le fie! Ei dau mii de euro pe spectacole şi artificii. Noi facem fără niciun leu.Toţi artiştii au venit pro-bono", a spus, printre altele, George Simion. Mulţimea scandează lozinci unioniste. După discurs, Simion a îndemnat lumea la horă.

Cititi si: Marşul unionist de la Iaşi: manifestanţii s-au deplasat până în Piaţa Unirii

TEXT INITIAL: Asociaţiile pro-autostradă şi Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei au afişat banere în favoarea proiectului A8, împotriva discriminării Moldovei şi contra extremismului. Forţele de ordine sunt prezente în număr destul de mare în Piaţa Unirii, dar şi în jur.

Cititi si: Mesaj împotriva discrimării economice şi politice a zonei Moldovei

În piaţă a ajuns şi reprezentanţi ai AUR, printre ei a putut fi văzut şi unul dintre lideri, respectiv George Simion. În intervenţii în presa centrală, deputatul George Simion, preşedinte AUR, a anunţat că la Iaşi va fi organizat un marş unionist ca în fiecare an şi la care ar urma să vină militanţi din toată ţara.

Cititi si: Chirica participă la slujba de la „Trei Ierarhi”. Mănăstirea este împresurată de forţe de ordine

Marşul va începe la ora 9.00 în faţa Palatului Culturii pe direcţia Piaţa Unirii. AUR a mai anuntat un spectacol folcloric in Piata Unirii, iar, de la ora 10.00, ar urma sa aiba loc si o Hora a Unirii. Asta în condiţiile în care autorităţile locale vor marca ziua de 24 ianuarie fără participarea publicului larg în contextul pandemiei Covid-19. Astfel, în premieră, nu vor mai avea loc tradiţionalele manifestări din Piaţa Unirii.

Comentarii