Zoaie, miniştri, discuţiuni neatente şi vremuri tulburi la orizont

vineri, 23 februarie 2018, 02:50
3 MIN
 Zoaie, miniştri, discuţiuni neatente şi vremuri tulburi la orizont

Iaca a trecut şi ziua cea mare pentru menistrul ieşean Doader Dodorel, stimaţi telespectatori justiţiabili au ba, zi pe care acesta a făcut-o aseară să fie mică-mică, aşa cum bine ştiţi deja! Nu despre asta vrem însă noi să vorbim azi aicea, ci despre cu totul altă chestiune, conexă oarecum. 

De-un par egzamplu, oare ştie domn menistru că de câteva zile prin târg, printre băieţii mai cu dare de mână, circulă o discuţiune a lui cu un toporaş de-al buhaiului şantajist de la Zoaia de Iaşi, Ghihocel Osânză? Sigur că nu ştie, dar iote că poate afla de la noi. Da, da, ştim că e curios şi cam ce ar conţine acea înregistrare. Iaca, aflaţi tot de la noi, aicea: e discuţiunea aia când vă plângeaţi la toporaşul lui Ghihocel că gazeta noastră nu vă e deloc pe plac, pe motiv că tot scriem de jongleriile famigliei, şi când toporaşul, umil şi linguşitor, vă spunea să nu băgaţi de seamă şi să băgaţi capul mumos aşa sub pulpana lui Ghihocel, că acolo-i cald şi bine, şi câte şi mai câte treburi din astea dizgraţioase sau chiar de-a dreptul nedemne pentru un om cu pretenţii de reftor şi menistru plin. Dacă mai punem aicea la socoteală şi poza aia de acum câteva luni, când Tudorel stătea la taclale cu buhaiul Ghihocel Osânză, iaca avem aşa un oarecare tablou despre cât de atent este cu cine are contacte un menistru de talia celui al Giustiţiunii: cu nişte neica nimeni care nici măcar să fie discreţi nu ştiu. Oare ăsta să fie nivelul? Că noi nu prea credem…

PS: Apropo, haideţi să îi mai transmitem una scurtă dar vioaie lui domn Dodorel, pe care sigur nu a auzit-o. Tot prin târg mai circulă varianta că acea poză a lui stând la Iaşi la taclale cu buhaiul Ghihocel Osânză, care a făcut atunci înconjurul ţării, ar fi fost aruncată pe piaţă, zice-se, taman de buhai. Motivul? Simplu: buhaiul suferă enorm că nu prea are influenţa aia de care mulţi cred că o are, şi s-a gândit că o astfel de poză l-ar mai scoate, în ochii unora, la modul „Bă, da’ umflat mai e buhaiul ăsta: iote cu cine se-ntreţine el!“. Şi pe baza asta, s-o fi gândit, ar căpăta ceva mai mare greutate în ochii ălora de-i tot întorc spatele strâmbând din nas. Deh, socoteală de cap de slană…

Ghici cine marchează lozul la jucăria premarelui

O ştiţi pe aia nouă cu politicianul puşcaş de la uneperiştii ieşeni? Iote-o: „Păsărică albă-n cioc, subţirică la mijloc, tragi cu puşcaşu, nu ia foc: păsărica-i cu noroc!“ Da, cam aşa s-ar putea recita despre personagiul cumătru de-al premarelui şi despre păsăricile lui de la o televiziune la care se lăfăie mai nou edilul şef al târgului, aşa cum îi place lui cel mai mult: printre păsărici. Televiziune la care cică grosul mălaiului vine pe filiera puşcaşului uneperist. Iară cine ne mai spune de-acuma că premarele Mihăiţă chiar s-a certat pe bune acum doi ani cu puşcaşul, când i-a luat traseele RATP pe care opera, pe ăla să nu-l mai vedem între ochi, că nu ştie ce vorbeşte, căci cumătrii s-au certat doar de ochii lumii. Aşadar, cum spuneam: păsărică albă-n cioc!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii