anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 08.08.2020

18 elevi de 10 în Iaşi după contestaţiile de la bacalaureat. Suntem în top

GALERIE
rezultate
  • rezultate
- +

13 lucrări au avut note modificate cu peste 1,5 puncte.

Rezultatele finale la examenul de bacalaureat au scos la iveală şi o serie de surprize: dacă în primă fază 12 elevi luaseră media 10, după recorectarea lucrărilor în urma contestaţiilor numărul acestora a ajuns în total la 18. Nouă dintre note sunt luate de elevii care au absolvit Colegiul Naţional, cinci de cei de la „Racoviţă“, două de la „Negruzzi“, una de la „Moisil“ şi una de la un colegiu din Podu Iloaiei.

Creşterea vine oarecum şi în trendul naţional, unde rezultatele iniţiale arătaseră 232 de medii de 10, care era un record din aproape ultimele două decenii, în timp ce acum sunt 307, care, după analiză, s-ar putea să se dovedească un record al perioadei postdecembriste.

Dacă, la nivel naţional, rata de promovare în prima sesiune, după soluţionarea contestaţiilor, este de 64,5%, în scădere faţă de anul 2019, aceeaşi scădere se remarcă şi la nivelul judeţului Iaşi, unde rata de promovare finală, după contestaţii, este de 72,9%, faţă de anul trecut când a fost 77,7%. La nivelul judeţului Iaşi au fost depuse 2.358 de contestaţii, iar la 13 lucrări notele au fost modificate cu mai multe de 1,5 puncte în urma recorectării.

Cifrele bacalaureatului 2020 la Iaşi sunt următoarele: au fost înscrişi la examen 5.859 de elevi, 5.606 au fost prezenţi, 253 absenţi, 4 eliminaţi din examen pentru tentative de fraudare, 1.517 au fost respinşi total, 89 au fost respinşi cu medii cuprinse între 5 şi 5.49, iar 183 nu au promovat având mediile chiar sub prag, între 5,5 şi 5,98. În total au promovat 4.085 de elevi, iar pe lângă cei 18 cu media 10 se mai remarcăşi cei 456 care au avut media cuprinsă între 9,5 şi 9,99.

La nivel naţional, din totalul celor 147.794 de candidaţi prezenţi, au promovat 95.399 de candidaţi: 87.887 candidaţi aparţin promoţiei 2020 (comparativ cu 84.833 de candidaţi reuşiţi în promoţia anului trecut), iar 7.512 provin din promoţiile anterioare (în creştere, comparativ cu 4.383 de candidaţi reuşiţi în 2019).

Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, a fost de 5, iar media finală pentru promovarea examenului este cel puţin 6. Într-un top realizat de Ministerul Educaţiei în ultimii şapte ani, Iaşul se află pe locul al II-lea la nivel naţional după numărul notelor de 10 obţinute, un total de 78, după Bucureşti, unde sunt 138 de note, iar pe locul al treilea este Clujul, cu 60, urmat de Argeş, cu 42.

Anul acesta se regăseşte, la nivel naţional, cea mai scăzută rată de promovare din 2014 încoace, când a fost doar 60,6%, iar în ultimii patru ani este un trend descrescător continuu, de la 72,9% în 2017 la 64,5% acum.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un sezon de ducă-se pe pustii

Nicolae GRECU

Un sezon de ducă-se pe pustii

Bine că ne-a mers: bine că a câştigat CFR campionatul după un meci tranşat fără comentarii, bine că a promovat cine trebuie, bine că lobby-ul, uneori deşănţat, pentru salvarea lui Dinamo, a dus la soluţia solomonică destinată a linişti pe toată lumea. Şi bine că a scăpat şi Iaşul de coşmar.

Filmuletul zilei

opinii

Remanenţe protocroniste în înţelegerea unor momente importante din istoria creştinismului românesc (IV)*

Eugen MUNTEANU

Remanenţe protocroniste în înţelegerea unor momente importante din istoria creştinismului românesc (IV)*

Se argumentează în continuare necesitatea de a face distincţie între declararea de către Sfântul Sinod a Sfântului Andrei drept patron al României şi realitatea istorică a faptului că „cel dintâi chemat” dintre apostolii lui Iisus Hristos a predicat în Scythia (Dobrogea actuală), cu mai multe secole înainte ca poporul român să se fi format ca atare.

Greyhound - un film pe care-l aşteptam de la Tom Hanks (II)

pr. Constantin STURZU

Greyhound - un film pe care-l aşteptam de la Tom Hanks (II)

În această a doua parte a articolului vom sonda alte câteva elemente ale filmului ce au corespondent în viaţa duhovnicească. Convoiul de nave care pleacă din Statele Unite spre Marea Britanie trece prin trei zone. 

O călătorie ratată

Alexandru CĂLINESCU

O călătorie ratată

Frumoase sunt, în schimb, ilustraţiile, cărţi poştale aflate în colecţia autorului. Altfel, încercarea lui Radu Mârza de a ne fi ghid într-o călătorie care se anunţa promiţătoare este un eşec. Am dus-o până la capăt din obligaţie profesională: mărturisesc însă că am fost tentat să cobor la prima staţie.

pulspulspuls

Hopaa: cine-i musiu?

Hopaa: cine-i musiu?

Pe personagiul din prim plan, din ce am văzut, au avut grijă colegii noştri să vi-l prezinte: figurează în dosarul imobiliarilor de la DIICOT ca omul ce făcea legătura dintre imobiliari şi cei cu ştampila din premărie. 

Caricatura zilei

Degustare

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.