„Dosarul X” de la Hârlău a fost rezolvat după 3 ani jumătate: şoferiţa merge la puşcărie

vineri, 18 septembrie 2020, 01:50
2 MIN
 „Dosarul X” de la Hârlău a fost rezolvat după 3 ani jumătate: şoferiţa merge la puşcărie

A fost unul dintre cele mai complicate dosare de ucidere din culpă de pe rolul jusjtiţiei ieşene. O tânără de 30 de ani, acuzată că a produs un accident rutier în toiul iernii, pe viscol, fără martori şi fără camere de supraveghere, a fost, în cele din urmă, trimisă la închisoare.  

 

Alexandra Oana Ozoreanu, o tânără originară din Hârlău, şi-a susţinut nevinovăţia până la finele procesului, în ciuda sentinţei de condamnare a primei instanţe. În iunie 2019, ieşeanca a primit 3 ani de închisoare cu suspendare şi miza, până la sentinţa de ieri, pe o achitare. Decizia judecătorilor a lovit-o însă pe Alexandra în moalele capului. Curtea de Apel Iaşi a admis apelul procurorilor şi au condamnat-o la 3 ani şi 2 luni de închisoare cu executare pe femeie. Arareori se întâmplă ca un şofer acuzat de un accident rutier, fie el şi mortal, să fie condamnat cu executare.

Cum a avut loc accidentul

Accidentul de la care a pornit acest dosar a avut loc în data de 14 februarie 2017. În acea zi, victima, Mircea Dumitru Brînză, s-a întors de la un bar spre casă şi, pe drum, mergând pe partea carosabilă, a fost lovit mortal de o maşină despre care procurorii au precizat că ar fi fost condusă de Ozoreanu. Pentru a demonstra că la volanul maşinii care l-a lovit pe bărbat se afla tânăra, procurorii din Hârlău au vizionat imagini de pe camerele de supraveghere din zonele apropiate celei în care a avut loc accidentul. Asta pentru că impactul propriu-zis nu a fost surprins de nicio cameră. În ziua respectivă era viscol, iar pe drumul pe care a fost zdrobit Brînză era zăpadă. Procurorii spun că, imediat după ce l-ar fi lovit pe bărbat, Ozoreanu a plecat de la faţa locului.

Imediat după impact, tânăra ar fi mers în Hârlău şi ar fi încercat să scape de răspunderea penală. Procurorii au acuzat inclusiv că maşina tinerei ar fi suferit reparaţii, astfel încât urmările accidentului asupra acesteia să nu mai fie vizibile. Ozoreanu a fost arestată la câteva săptămâni de la accident, fiind eliberată în timpul procesului. Prin sentinţa de ieri, judecătorii au stabilit că femeia a avut o culpă de 40% în producerea accidentului. Decizia este definitivă.

Comentarii