anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

vineri, 03.07.2020

COMUNICAT DE PRESĂ

”Elevii LIIS – antrenament și performanțe internaționale în informatică”

GALERIE
elevi
  • elevi
- +

În perioada 5 – 14 noiembrie 2018, echipe formate din elevi și absolvenți ai Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași, au participat la Tabăra Internațională de la MIPT — Moscow Institute of Physics and Technology, destinată pregătirii pentru concursuri internaționale de programare.

Participanții LIIS sunt elevii Vlad Turcuman (clasa a XII-a) și Matei Chirită (clasa a XI-a) și absolvenții Denis Banu și Sebastian Ciobanu (Universitatea "Al.I.Cuza" Iași - Facultatea de Informatică, care au susținut runde de calificare pentru participarea în această tabără), Horia Turcuman (Universitatea Jacobs, Bremen, Germania - Departamentul de Informatică).

Este al doilea an consecutiv când elevii liceului sunt invitați să participe la acest program intensiv de pregătire, timp de 10 zile, în care, în fiecare zi, au participat la câte 2 ore de curs (algoritmi avansați, teme de interes), 5 ore de concurs cu probleme pe tematicile prezentate, 2 ore de analiză a soluțiilor optime pe probleme și etapă de upsolving în care ei rezolvau singuri fie probleme de concurs, fie probleme din temă, pe care le evaluau pe platforma online a taberei.

Echipa elevilor de la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași s-a clasat pe locul 8 din 71 de echipe participante la Division A și Division B, obținând un rezultat remarcabil precum și diploma de „Best foreign team” – Division B.

Se confirmă, încă o dată, importanța pregătirii permanente și extinse pentru performanță în informatică. Denis Banu, absolvent LIIS și participant în echipa Facultății de Informatică, a obținut Medalia de argint la Balcaniada de Informatică 2018 și numeroase premii și medalii la competiții naționale de programare.

Ca urmare a rezultatelor obținute în competiții de profil, elevii au fost invitați să participe la Cursul de Programare Competitivă, alături de studenții Facultății de Informatică, confirmând preocuparea constantă a mediului academic ieșean de a investi și în dezvoltarea profesională a elevilor.

În paralel, echipe de elevi antrenați de către profesorii catedrei de informatică LIIS, participă la etapele (online) ale Olimpiadei  Internaționale de Informatică pe echipe (IOI TEAM). După prima rundă, o echipă a liceului este pe prima poziție, celelalte sunt în prima jumătate a clasamentului.

Vineri, 16 noiembrie 2018, la Concursul Internațional CATALYST, desfășurat la Facultatea de Informatică Iași, vor participa mai multe echipe de elevi ale liceului, alături de echipele studențești. Toate aceste participări constituie antrenamente valoroase ale elevilor și profesorilor implicați.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce se ascunde în spatele scenei în războiul de la Aeroportul Iaşi

Dan CONSTANTIN

Ce se ascunde în spatele scenei în războiul de la Aeroportul Iaşi

Din păcate, disputa acesta din jurul şefului Aeroportului nu are în centru faptul că Bulgariu nu a făcut nimic pentru dezvoltarea aerogării.

Filmuletul zilei

opinii

Contextualizări

Alexandru CĂLINESCU

Contextualizări

Cuvântul de ordine în ce priveşte recuperarea moştenirii culturale, chiar în perioada relativei „liberalizări” de la mijlocul anilor ’60, a fost „valorificare critică”, formulă care e un alt nume pentru „contextualizare”. În cazul operelor literare, prefaţa era cea mai la îndemână modalitate de a-i arăta cititorului cum trebuie interpretat „corect” textul.

Boss, nu vrei un elicopter?

Radu POPESCU

Boss, nu vrei un elicopter?

...sau măcar un deputat!

„Acţionarii” lui Pedro

Nicolae CREŢU

„Acţionarii” lui Pedro

Aşteptând într-o staţie de autobuz, îmi cade privirea pe un poster comercial care etalează o promoţie îmbietoare la uleiul „Floriol”. Pe care nu-l cumpăr niciodată: în ce mă priveşte, e concurat fără speranţă de „Unisol”-ul de „primă presă”, aşa că promoţia, fălească-se cu preţul ei redus, tot rece mă lasă. Dar nu despre ce cumpăr (şi ce nu), nici despre motivele şi criteriile „în materie de”, nici atât despre marketingul stradal (cel de pe canalele TV, cu calupurile lui sâcâitoare, e un adevărat test de anduranţă când câte un film chiar merită văzut până la capăt), vreau să vă… povestesc, veţi vedea de îndată. Ci despre cu totul altceva, deşi venind, ei da, dinspre imaginea de pe acel poster şi „rezonanţa” mărcii cu pricina în memoria mea.

pulspulspuls

Despre culegătorii de scame: iaca ce funcţie poţi primi!

Despre culegătorii de scame: iaca ce funcţie poţi primi!

Ne tot înghiontesc de câteva zile cu întrebările mai mulţi cetitori ai rubricuţei, chestionându-ne asupra unui aspect pe care, ca să fim sinceri, l-am observat şi noi de ceva vreme încoace: de ce conţilierul municipal leberal Dovleac l-o tot fi gratulând, periind şi culegându-i scamele de pe sacou cu aşa osârdie, de vreo lună încoace, pe premarele Peni Hill? 

Caricatura zilei

Paparazzi

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.