”Elevii LIIS – antrenament și performanțe internaționale în informatică”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

COMUNICAT DE PRESĂ

”Elevii LIIS – antrenament și performanțe internaționale în informatică”

GALERIE
elevi
  • elevi
- +

În perioada 5 – 14 noiembrie 2018, echipe formate din elevi și absolvenți ai Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași, au participat la Tabăra Internațională de la MIPT — Moscow Institute of Physics and Technology, destinată pregătirii pentru concursuri internaționale de programare.

Participanții LIIS sunt elevii Vlad Turcuman (clasa a XII-a) și Matei Chirită (clasa a XI-a) și absolvenții Denis Banu și Sebastian Ciobanu (Universitatea "Al.I.Cuza" Iași - Facultatea de Informatică, care au susținut runde de calificare pentru participarea în această tabără), Horia Turcuman (Universitatea Jacobs, Bremen, Germania - Departamentul de Informatică).

Este al doilea an consecutiv când elevii liceului sunt invitați să participe la acest program intensiv de pregătire, timp de 10 zile, în care, în fiecare zi, au participat la câte 2 ore de curs (algoritmi avansați, teme de interes), 5 ore de concurs cu probleme pe tematicile prezentate, 2 ore de analiză a soluțiilor optime pe probleme și etapă de upsolving în care ei rezolvau singuri fie probleme de concurs, fie probleme din temă, pe care le evaluau pe platforma online a taberei.

Echipa elevilor de la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași s-a clasat pe locul 8 din 71 de echipe participante la Division A și Division B, obținând un rezultat remarcabil precum și diploma de „Best foreign team” – Division B.

Se confirmă, încă o dată, importanța pregătirii permanente și extinse pentru performanță în informatică. Denis Banu, absolvent LIIS și participant în echipa Facultății de Informatică, a obținut Medalia de argint la Balcaniada de Informatică 2018 și numeroase premii și medalii la competiții naționale de programare.

Ca urmare a rezultatelor obținute în competiții de profil, elevii au fost invitați să participe la Cursul de Programare Competitivă, alături de studenții Facultății de Informatică, confirmând preocuparea constantă a mediului academic ieșean de a investi și în dezvoltarea profesională a elevilor.

În paralel, echipe de elevi antrenați de către profesorii catedrei de informatică LIIS, participă la etapele (online) ale Olimpiadei  Internaționale de Informatică pe echipe (IOI TEAM). După prima rundă, o echipă a liceului este pe prima poziție, celelalte sunt în prima jumătate a clasamentului.

Vineri, 16 noiembrie 2018, la Concursul Internațional CATALYST, desfășurat la Facultatea de Informatică Iași, vor participa mai multe echipe de elevi ale liceului, alături de echipele studențești. Toate aceste participări constituie antrenamente valoroase ale elevilor și profesorilor implicați.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Cosmin PAȘCA

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Peste toate, lipsa unui proiect este asemănarea cea mai izbitoare dintre echipa din dealul Copoului şi cea din Podu Roş. Nu cunoaştem obiectivele Politehnicii peste cinci ani - o cerinţă banală pentru un club respectabil - la fel cum nu există o foaie de parcurs a Iaşului care să depăşească un singur ciclu electoral.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Impersonare

Codrin Liviu CUȚITARU

Impersonare

„M-a echipat ca pe beizadea (e drept că şi semănam puţin cu juniorul Ceauşeştilor). Mi-a aranjat părul şi mi-a oferit un costum asemănător cu ale Nicuşorului. Mi-a spus că trebuie doar să râd zgomotos, să înjur şi să beau whiskey la greu. Aşa am procedat, mai ales la masa festivă (care s-a organizat în restaurantul meu). Mă scuzaţi, am fost pupat în fund în ziua aia, de nu vă puteţi imagina!... Totul a mers strună până în clipa în care nu mai ştiu cine a cerut ca eu să o sun pe mama, pe tovarăşa Elena, pe loc, şi să solicit fonduri suplimentare în teritoriu.”

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

Replierea teritoriului politic moldovenesc a impus mutaţii substanţiale la nivelul morfologiei şi structurii sistemului de aşezări. Din perspectiva noastră, e importantă îndesirea reţelei de aşezări urbane şi reconfigurarea ariilor de influenţă a acestora. 

Insuportabila greutate a fiinţării

Bogdan ILIESCU

Insuportabila greutate a fiinţării

„The chicken is only an egg’s way for making another egg.” (Găina este doar modul prin care un ou face un alt ou) - Richard Dawkins

pulspulspuls

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Una scurtă dar vioaie pe astăzi despre senatoarea panaramă aleasă de ieşeni, madam Şoşoacă, despre care mulţi cică se întreabă cam ce parcurs politic ar urma să aibă, acumă că şefii ei mai tineri, prin ordin de zi pe unitate primit de la cei cu stele în rezervă, au pus-o pe liber la partid. 

Caricatura zilei

Romantic

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.