„Hoaţa cu Diazepam” ar trebui să aniverseze în Penitenciar vârsta de 80 de ani

luni, 10 ianuarie 2022, 03:00
2 MIN
 „Hoaţa cu Diazepam” ar trebui să aniverseze în Penitenciar vârsta de 80 de ani

„Hoaţa cu Diazepam” a fost trimisă în spatele gratiilor pentru mai bine de un deceniu. Curtea de Apel a decis de Bobotează menţinerea sentinţei date de Judecătorie împotriva Mariei Belei. Aceasta a fost autoarea unui lung şir de tâlhării în care îşi adormea victimele cu pastile înainte de a le jefui. Ultima victimă i-a fost o octogenară din Iaşi.

Maria Belei o abordase pe E.I. la biserica Trei Ierarhi, solicitându-i un ajutor financiar pentru o nepoată bolnavă de cancer. Cele două femei au făcut schimb de numere de telefon, în februarie anul trecut Belei abordând-o din nou pe E.I. A venit la aceasta acasă, în Mircea cel Bătrân, urmând să rămână peste noapte. Cum E.I. se plângea de insomnii, Belei i-a dat un diazepam, iar apoi un fenobarbital.

Musafira s-a trezit a doua zi dimineaţa la ora 5.00 şi a văzut că gazda doarme în continuare. I-a masat mâinile cu o cremă, ocazie cu care i-a scos verigheta pe care E.I. continua să o poarte după moartea soţului. Apoi i-a scos cerceii din urechi, i-a luat telefonul Nokia 216 în care ştia că bătrâna îi salvase numărul, două eşarfe şi 150 de lei. Apoi a plecat la Ploieşti, unde a vândut în aceeaşi zi cele 8,21 grame de aur furate contra sumei de 1.100 lei. Ulterior, a plecat la Cluj-Napoca, unde avea să fie şi reţinută. Asupra sa a fost găsit telefonul Nokia şi una dintre eşarfele furate, dar şi 18 pastile de Diazepam.

În vârstă de 74 de ani, Maria Belei fusese condamnată în mai multe rânduri pentru fapte similare. Ea aborda şi bărbaţi, cărora le propunea partide de sex. Unul dintre aceştia suferea de inimă, pastilele date de Belei provocându-i decesul. Acest incident i-a atras femeii o condamnare la 12 ani de închisoare, fiind însă eliberată condiţionat. Femeia a fost condamnată de Judecătoria Iaşi la 6 ani şi 8 luni de închisoare, la care se vor adăuga 1.855 de zile rămase neexecutate din condamnarea anterioară. Sentinţa a fost contestată de Belei, dar apelul său a fost respins.

Comentarii