Activitate de educaţie anticorupţie şi pentru promovarea integrităţii susținută de ofițerii DGA Iași

vineri, 10 mai 2024, 10:37
1 MIN
 Activitate de educaţie anticorupţie şi pentru promovarea integrităţii susținută de ofițerii DGA Iași

În ziua de 9 mai 2024, ofiţerii de prevenire din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Iaşi au organizat o activitate de educaţie anticorupţie şi de promovare a integrităţii cu funcţionarii din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Evidenţa Populaţiei Iaşi.

Participanţilor le-au fost prezentate aspecte referitoare la structura organizatorică şi competențele Direcției Generale Anticorupție, prin comparaţie cu atribuţiile celorlalte structuri din domeniul combaterii faptelor de corupție, infracțiunile de corupție prevăzute de Codul penal şi de legile speciale, consecințele implicării în fapte de corupție, precum și modurile prin care acestea pot fi sesizate autorităților competente.

Au fost evidenţiate priorităţile Direcţiei Generale Anticorupţie pe linia prevenirii faptelor de corupţie, insistând asupra activităților desfășurate de Serviciul Județean Anticorupție Iași cu structurile judeţene M.A.I., precum şi cele în cadrul proiectelor derulate pe baza parteneriatelor cu diferite organizaţii/entități, în scopul promovării integrității și adoptării unui comportament responsabil în societate.

În vederea realizării unei comunicări eficiente cu instituţia noastră, persoanele care doresc să sesizeze aspecte legate de comiterea unor fapte de corupţie în care poate fi implicat personalul M.A.I., au oricând la dispoziție linia Call Center Anticorupţie – 0800.806.806, număr ce poate fi apelat gratuit din orice reţea de telefonie mobilă sau fixă.

De asemenea, sesizările pot fi formulate la numărul de telefon 0232.301.206 şi numărul de fax 0232.211.866 sau pot fi adresate direct la sediul structurii din municipiul Iaşi, str. Zugravi, nr. 64, ori prin e-mail la adresa iasi.dga@mai.gov.ro.

Comentarii