Băiatul electrocutat pe tren, tratat cu un aparat donat de „Salvaţi Copiii”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Băiatul electrocutat pe tren, tratat cu un aparat donat de „Salvaţi Copiii”

GALERIE
aparat salvati copiii
 • aparat salvati copiii
- +

Băiatul în vârstă de 15 ani care s-a electrocutat după ce s-a urcat pe un vagon de tren şi a suferit arsuri pe 80% din corp a fost tratat cu ajutorul unui aparat donat de Organizaţia „Salvaţi Copiii” în valoare de 16.500 de euro.

Aparatul este un sistem MEEK pentru extinderea grefei de piele, iar reprezentanţii Spitalului de Copii „Sf. Maria”, unde copilul este internat, spun că acest echipament îi oferă pacientului o şansă reală de supravieţuire. Adolescentul a ajuns la spital la jumătatea lunii octombrie şi de atunci a trecut prin mai multe intervenţii chirurgicale. „Cu cât ai un echipament performant, cu atât şansele de a acoperi arsura sunt mai mari”, a precizat Alina Belu, managerul Spitalului de Copii „Sf. Maria”.

În fiecare an, în Secţia de Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă şi Unitate Funcţională de Arşi sunt trataţi în medie 250 de copii cu arsuri, cu vârste cuprinse între 3 luni şi 18 ani, cu arsuri pe o suprafaţă între 10 şi 70% din corp. Rata de vindecare a acestora este de peste 98%, iar perioada de spitalizare în medie este de 17 zile. Peste 75% dintre pacienţii arşi provin din mediul rural şi din familii defavorizate social, spun reprezentanţii spitalului.

Pentru a continua tratarea cazurilor grave, secţia mai are nevoie de aparatură în valoare totală de peste 90.000 de euro. Doar o masă de operaţie costă 25.000 de euro, instrumentarul necesar pentru traumatismele severe de braţ şi antebraţ costă 11.000 de euro, iar trusele instrumentar chirurgie reconstructivă ajung la 9.500 de euro. Pe lângă acestea, este nevoie de un sistem de încălzit pacientul intraoperator, aspirator chirurgical, monitor de funcţii vitale, targă pentru transportul pacienţilor, dispozitiv pentru sterilizarea pardoselilor şi de nebulizator pentru sterilizarea aeromicroflorei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dicţionar politic 2021 (II)

Cătălin ONOFREI

Dicţionar politic 2021 (II)

Cuvântul specific anului 2021 este „trădare”. Dacă ar fi să-l personalizez, mi-aş imagina un păpuşoi uriaş, blond, cam stricat, ce repetă sacadat, ori de câte ori îl scapi cu fundul în sus, pe-se-de, pe-se-de, pe-se-de…

Filmuletul zilei

opinii

Paradoxul australian

Briscan ZARA

Paradoxul australian

Nu zic să accepţi pe oricine îţi bate în poartă, mai ales acum că stai într-un cartier select, curat, pretenţios, ai iarba tunsă la milimetru, în casă miroase a levănţică şi nu găseşti fir de praf nicăieri, dar trebuie totuşi trasată o linie între democraţie reală şi abuz democratic, cu damf de tiranie.

Echilibristică pe grămăjoara de monede

Cristina DANILOV

Echilibristică pe grămăjoara de monede

Banii - investiţii şi decizii de afaceri - sunt de obicei legaţi de domeniul matematicii, finanţelor şi statisticii, datele indică de fiecare dată când guvernele lumii se apleacă asupra lor unde ar trebui să dirijeze resursele financiare pentru ca întreaga societate să atingă un anumit nivel de prosperitate. Dar, în familie, lucrurile stau puţin altfel, oamenii nu iau decizii financiare doar pe foaie de calcul. Le iau după cină, uneori la un pahar de vin sau după ce au terminat treburile casnice, ţinând cont de priorităţi, intenţii, dorinţe, de istoria personală, de propria lor viziune asupra viitorului, de egoul lor, în fine, de marketingul, de promoţiile şi stimulentele salariale.

Mic tratat despre proasta guvernare (I)

Mihai DORIN

Mic tratat despre proasta guvernare (I)

La doi ani de la debutul pandemiei, în România putem face un succint bilanţ. Aceasta a prilejuit developarea realităţilor social-politice, instituţionale şi a mentalităţilor specifice unei societăţi întârziate. Metoda comparativă înlesneşte clarificarea diferenţelor de abordare a crizelor între societăţile incluzive şi cele extractive. Fără a intra în detalii, precizăm că societăţile incluzive sunt cele care edifică instituţii creative, dinamice, democratice şi predictibile, iar cele extractive sunt rezultatul selecţiei nedemocratice, prin intermediul unor soluţii opace, din interiorul cercurilor vicioase ale puterii.

pulspulspuls

Cine este ieşeanca ce va lua locul ocupat cândva de madam Beatrix? E de bine!

Cine este ieşeanca ce va lua locul ocupat cândva de madam Beatrix? E de bine!

Pentru că auzim că multă şi zbuciumată curiozitate a mai trezit zilele trecute pontul nostru legat de faptul că viitoarea şefă a Operei ieşene, în locul amicului lui Chirică, ar urma să fie o madamă de bine din târg apropiată de partidoi, iacătă că pe azi avem ceva date mai concrete, în afară de genul viitoarei şefe, adicătelea cel femeiesc, despre care vedem că a creat atâta vâlvă. 

Caricatura zilei

Ca între prieteni

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X