Beatrice Rancea poate pleca din Iaşi şi poate regiza spectacole

miercuri, 10 martie 2021, 03:00
2 MIN
 Beatrice Rancea poate pleca din Iaşi şi poate regiza spectacole

Managerul suspendat al Operei Române va putea părăsi Iaşul. Magistraţii Tribunalului au admis plângerea lui Beatrice Rancea împotriva controlului judiciar, reducând din severitatea acestuia.

Rancea solicitase să i se permită să plece din Iaşi, unde locuieşte cu chirie, pentru a se stabili în Bucureşti, unde îşi are domiciliul stabil. Cererea acesteia a fost acceptată de judecători, care i-au impus totuşi să nu părăsească ţara. În schimb, au fost menţinute majoritatea interdicţiilor stabilite iniţial.

Rancea nu va avea voie să se întâlnească cu ceilalţi inculpaţi în cauză, să intre în sediul Operei sau să-şi desfăşoare activatea în exercitarea căreia a săvârşit faptele pentru care este cercetată, respectiv activitatea de manager şi nici vreo altă activitate care presupune exercitarea unor atribuţii similare celor de manager.

„Aici am reuşit introducerea unei clarificări, pentru că aşa cum fusese redactată iniţial interdicţia, doamnei Rancea i se interzisese practic să lucreze. Or, dincolo de poziţia de manager pe care a ocupat-o, dumneaei este, ca formaţie de bază, regizor. Cu excepţia Operei ieşene, ea poate regiza spectacole la orice altă instituţie de cultură. Până la urmă, discutăm de oameni cu un anumit statut, care au o reprezentare clară a faptei şi a interdicţiilor impuse, dar care au şi dreptul să activeze în continuare în domeniul artistic. Nu poţi interzice unui artist să mai fie artist“, a declarat Mihai Covalciu, avocatul lui Beatrice Rancea.

VEDEȚI ȘI:

VIDEO – Cazul Rancea: Cum a fost amorsată "bomba". Detalii despre afacerile incriminate – AICI

Pentru ce a fost ridicată Beatrice Rancea şi dusă la audieri. Dedesubturile găsite de procurori – AICI

VIDEO Managerul Operei, Beatrice Rancea, dusă la DIICOT pentru audieri – AICI

Comentarii