Blestem: Fratele agentului SRI care s-a bătut în sala de forţă, condamnat cu executare pentru violenţă

marți, 29 noiembrie 2022, 02:50
2 MIN
 Blestem: Fratele agentului SRI care s-a bătut în sala de forţă, condamnat cu executare pentru violenţă

O familie ieșeană pare să fie blestemată. Cei doi fii ai acesteia au intrat în conflict cu legea în urma unor incidente aproape stupide. Unul din tineri a ajuns în închisoare, după un conflict fizic cu un deznodământ tragic. Celălalt este cercetat de polițiști pentru lovire sau alte violențe, ceea ce l-ar putea costa postul în cadrul SRI.

Andrei Tapoveț (foto) a intrat în atenția poliției săptămâna trecută, după un conflict cu un alt client al aceleiași săli de forță pe care o frecventa și el. Tapoveț i-a făcut ochi dulci fetei cu care celălalt, un tânăr arab, venise la sală, fapt ce a provocat reacția acestuia.

De la un schimb dur de replici la bătaie în toată regula nu a fost decât un pas, cei doi fiind cu greu despărțiți de angajații sălii și de doi polițiști chemați la fața locului.

Intervenția polițiștilor nu i-a calmat însă pe cei doi protagoniști ai luptei, până la urmă aceștia încăierându-se din nou. Ambii au depus plângere, unul împotriva celuilalt. Dacă lupta va avea ca urmare un proces penal, iar Tapoveț va ajunge să fie condamnat, el și-ar putea pierde locul de muncă, în cadrul echipei de intervenție antiteroristă de la Aeroport.

Conflictul în care a fost implicat Andrei Tapoveț a survenit la câteva săptămâni după ultimul episod al altuia, în care protagonist a fost fratele acestuia, Marian.

În septembrie 2020, pe când se întorcea acasă de la școală, unde primise manualele pentru clasa a XI-a, acesta a intrat în conflict cu un pensionar, pe bulevardul Independenței.

Băiatul era însoțit de doi colegi, îndreptându-se împreună spre Târgu Cucu. Pensionarul le-a reproșat că nu are loc să treacă din cauza lor și i-a înjurat, încercând totodată să-l lovească pe Tapoveț cu piciorul.

Acesta s-a ferit și l-a lovit pe bătrân, care a căzut, lovindu-se cu capul de trotuar. Căzătura avea să-i fie fatală, bătrânul murind 10 zile mai târziu, în spital.

Judecat pentru lovituri cauzatoare de moarte, Marian Tapoveț a fost condamnat în primă instanță la 3 ani de închisoare, cu suspendare. Sentința a fost atacată atât de tânăr, care a cerut achitarea, cât și de fiica victimei, care a cerut o pedeapsă mai aspră. Cea din urmă a avut câștig de cauză. Sentința definitivă, pronunțată de magistrații Curții de Apel, a fost de 4 ani de închisoare, cu executarea în regim de detenție.

 

Comentarii