anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 26.06.2022

Blocul interlopului Oarză, ridicat în total răspăr cu legea. A sărit la bătaie la oamenii legii

GALERIE
oarza
 • oarza
- +

Fostul boxer a scăpat la mustaţă de arestare, norocul lui fiind că, în ciuda ameninţărilor şi înjurăturilor, nu a lovit totuşi pe nimeni.

Interlopul fost boxer Viorel Oarză a scăpat la mustaţă de la a-şi petrece o lună în spatele gratiilor, după un scandal provocat în sediul Inspectoratului Judeţean în Construcţii. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătorie ceruseră arestarea lui pe o durată de 30 de zile, acuzându-l de ultraj. Judecătorul de drepturi şi libertăţi a apreciat însă că un simplu control judiciar este suficient pentru ca Oarză să nu provoace vreun nou incident. Tribunalul urmează să hotărască dacă el va rămâne în libertate sau va fi totuşi arestat, după contestaţia depusă de procurori.

Marţea trecută, Viorel Oarză s-a prezentat la sediul IJC alături de reprezentanţii investitorilor şi ai constructorului unui bloc aflat în curs de edificare în Dancu. Aceştia fuseseră chemaţi pentru a li se aduce la cunoştinţă faptul că lucrările nu respectă autorizaţia de construire, impunându-se oprirea lucrărilor.

„Proiectul nu era respectat, existând numeroase probleme legate de faţade, de suprafeţe, de compartimentări. Nu aveau diriginte de şantier, nu aveau mulţi dintre specialiştii impuşi de o astfel de lucrare. Aveau doar o autorizaţie şi un proiect. Conform actelor existente, Oarză nu avea nicio calitate”, a rezumat inspectorul-şef al IJC, Adrian Georgel Morariu.

Acesta a precizat că, în locul unei discuţii normale, s-a desfăşurat însă un scandal. Nervos, Oarză a început să ţipe la însoţitorii săi, înjurându-i, situaţie care poate duce la presupunerea că investiţia este de fapt a lui, dar prin interpuşi. Când unul dintre angajaţii IJC a încercat să intervină pentru a-l domoli, cerându-i să se liniştească sau să părăsească instituţia, Oarză s-a îndreptat împotriva lui, proferând ameninţări şi injurii şi prefăcându-se că încearcă să-l lovească cu capul în gură. În cele din urmă, o colegă a inspectorului a chemat poliţia. Oarză a fost calmat de însoţitorii lui şi a părăsit sediul IJC.

Angajaţii IJC nu au dorit să facă plângere prealabilă împotriva lui Oarză, dar lucrurile nu s-au oprit aici. Cei doi inspectori se aflau în exerciţiul atribuţiilor de funcţionari aflaţi în serviciu public. Ca urmare, scandalul provocat de Oarză depăşea limitele unei simple tulburări a liniştii publice, devenind ultraj. Or, pentru ca procedura penală să-şi urmeze cursul în cazul ultrajului, nu este necesară plângerea prealabilă.

„Oarză a fost adus la Parchet şi s-a dispus reţinerea lui. Noi am formulat propunerea de arestare preventivă, dar aceasta a fost respinsă. Nu s-a acordat nici măcar arestul la domiciliu. Am contestat decizia şi vom vedea ce va urma. Din câte ştim la această oră, conflictul a fost mai mult între Oarză şi ai lui, decât îndreptat împotriva inspectorilor, iar ameninţările nu au fost «personalizate», ci exprimate la modul general, că în Iaşi nu se poate investi, că vă omor pe toţi, că vă găsesc, dintr-astea. Urmează ca cercetările să lămurească toate aspectele cazului”, a spus prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătorie, Dragoş Bordianu.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.