anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 19.09.2020

Casa Corpului Didactic Iaşi nu are vacanţă de vară: desfăşoară cursuri de pregătire a profesorilor pentru predarea online

GALERIE
tablete0
  • tablete0
- +

Chiar dacă majoritatea cadrelor didactice sunt în concediu, Casa Corpului Didactic „Spiru Haret” Iaşi continuă seria cursurilor de formare, pregătind profesorii din judeţ în vederea începerii noului an şcolar.

După finalizarea cursului cu 30 profesori din prima serie de la Şcoala Profesională de Industrie Alimentară Ţibana din perioada 15 -30 iulie, se vor desfăşura alte 2 grupe cu câte 30 profesori fiecare, aparţinând şcolilor din Ţibana, Domniţa, dar şi din alte şcoli din judeţ. Şcoala din Ţibana a primit gratuit din partea Ministerului Educaţie şi Cercetării 100 de tablete performante, aduse personal luna trecută aici de ministrul Educaţiei, Monica Anisie, care a şi vizitat şcoala şi a stat de vorba cu profesorii de aici.

Cursul de formare „Valorificarea tehnicilor şi strategiilor digitale în procesul didactic online”, avizat de către Ministerului Educaţiei şi Cercetării, face parte din planul de formare a cadrelor didactice din judeţul Iaşi, în vederea formării şi dezvoltării de competenţe pentru utilizarea dispozitivelor şi tehnicilor necesare activităţilor de învăţare cu elevii în spaţiul virtual. Tot săptămâna aceasta au avut loc şi evaluările finale ale celor 6 grupe din proiectul de formare a cadrelor didactice cu finanţare europeana CRED, la care au participat 150 de profesori ieşeni, ajungând astfel la un număr total de 650 de cadre didactice care au urmat acest curs, în acest an.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Să ne luăm tricolorii înapoi!

Nicolae GRECU

Să ne luăm tricolorii înapoi!

Fie că suntem dinamovişti sau stelişti, fie că ne credem cetăţeni ieşeni sau botosăneni, doar naţionala noastră se numeşte România.

Filmuletul zilei

opinii

Doi mari învăţaţi: Gheorghe Ivănescu şi Eugeniu Coşeriu (III)

Eugen MUNTEANU

Doi mari învăţaţi: Gheorghe Ivănescu şi Eugeniu Coşeriu (III)

Autorul articolului încheie schiţarea, începută în foiletoanele anterioare, a portretelor celor mai importanţi lingvişti pe care Iaşul i‑a dat ştiinţei universale.

Nevoia de echilibru

arh. Ionel OANCEA

Nevoia de echilibru

Acelaşi mare arhitect şi om de cultură amintit aici mereu, George Matei Cantacuzino, compara împrejurimile Iaşului istoric, cu podgoriile, livezile, fâneţele, pădurile şi iazurile ei, presărate cu mănăstiri şi conace, cu Toscana Florenţei. Astăzi, peisajul acesta fabulos a dispărut. Este proba limpede a inexistenţei culturii urbane a locuitorilor şi a administratorilor, în aceeaşi măsură.

Confruntarea. De dorit, de evitat?

pr. Constantin STURZU

Confruntarea. De dorit, de evitat?

Motto: „Vreme este să taci şi vreme să grăieşti”  (Eclesiastul 3, 7)

pulspulspuls

O mare minune dumnezeiască la saloanele Covid de la Iaşi

O mare minune dumnezeiască la saloanele Covid de la Iaşi

Pentru că e uichend, haideţi să fie, conform tradiţiei, tot fără politichie, deşi e campanie. 

Caricatura zilei

Untură specială

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.