Caşcavalurile din asfalt şi emoţiile şefului
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 28.07.2021

Caşcavalurile din asfalt şi emoţiile şefului

GALERIE
puls
  • puls
- +

Ne tot întreabă des unii cetitori, de mai mult timp încoace, dacă am mai auzit ceva de dosărelul ăla cu fenta pe asfaltul drumurilor judeţene pe care îl avea nea Măricel încă de acuma doi anişori, dacă nu ne înşelăm noi la socoteala vremurilor.

Acuma, ce să spunem, chiar n-am mai auzit nimic despre el nici noi, deşi suntem cu urechile pâlnie, evident, că doar asta-i pânica noastră. Ne referim la zgomote venind pe tema asta dinspre instituţii oficiale ale statului, fie el paralel sau perpendicular, nu la restul. Căci, dacă despre asta ne-ntrebaţi, apăi, băbăeţ, ia’n trăgeţi olecuţă scaunul mai aproape de masa noastră, luaţi-vă şi bericica şi seminţele de bostan cu voi, şi plecaţi niţeluş urechiuşa mai jos ca să vă spunem ce-am mai auzit noi în ultima vreme din alte surse, neoficiale, mai de radioşanţ, aşa.

Aşadar, unele guri rele dar bine informate spun că biznismanul nemulţumit de şuturile primite de la Măricel, şi despre care s-a tot spus atunci că a stat la baza scandalului, Corneluş cu Caşcaval pe numele lui, ar fi dat băieţilor de la Deneaul ieşean marfă mai serioasă decât o banală plângere pe motiv că, iote, m-a lăsat şeful de judeţ fără jucărie. Ce anume a servit? Iaca, numai carne macra: luaţi de cetiţi în pulsuleţul următor!

Linişte: se lucrează la DNA!

Spun sursele noastre că, în zona partidoiului şi a apropiaţilor lui Măricel&co., se vorbeşte că biznismanul cu Caşcaval l-ar fi dat în gât pe căpitanul de giudeţ că ar fi acţionar mascat, prin intermediari, taman la firma mare de asfalt a lipovanului târgoveţ, amic care câştigă licitaţii pe bandă rulantă la Cejău, şi care l-a şi înlocuit pe Corneluş de la caşcavalul cu pricina, caşcaval provocator de scandal din cauza găurilor. Găuri din asfalt, nu din caşcaval, evident, că doar astea din urmă nu deranjează pe nimeni. Dar, să revenim: dacă lucrurile chiar stau aşa, şi biznismanul chiar a produs dovezi în sensul ăsta, cum se bârfeşte, atunci e clar că treaba-i mult mai serioasă decât pare la prima vedere. În fine, zicem să aşteptăm să treacă şi Postul Crăciunului, că nu-i sigur încă pontul. Apoi, la prima pomană a porcului, mai stăm, mai descântăm, mai analizăm şi mai parlamentăm. Aşa să ne ajute Sfânta!

Dă sau nu Dragnea foc la ţară?

Vine marea lovitură pe Justiţie, luni dimineaţă? Aşa se pare. Mai mulţi cunoscuţi din mediul politic de la Bucureşti vorbesc că tanti Veorica a programat o şedinţă fulger de Guvern luni dimineaţă la ora 9.00, sursele noastre spunând că pe ordinea de zi ar fi un singur punct - adoptarea unei OUG -, după care tanti va pleca imediat spre Turcia, unde va sta aproape toată săptămâna. În plus, prezidentul Iohannis nu este în ţară, ca să poată participa la şedinţa de guvern aşa cum îi permite Constituţia, în speranţa că poate încurca ceva pe ultima sută, acesta fiind plecat în Italia. Ei, ce spuneţi tura asta: dă sau nu Dragnea foc la ţară, cu amnistia tuturor hoţilor? Nu mai puneţi pariu, că oricum pierdeţi!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ultimul val

Cătălin ONOFREI

Ultimul val

Câţi oameni au înţelepciunea de a se îndoi de lucrurile în care cred cu atâta tărie?

Filmuletul zilei

opinii

Tokyo – motivul nostalgiei

Victor BEJAN

Tokyo – motivul nostalgiei

Trăgând cu ochiul, prin televizor, către Jocurile Olimpice de la Tokyo, nu se poate să nu mă ducă memoria și la lumea sportului nostru bahluian „oropsât”, vorba lui Creangă.

Măştile lui Adrian Marino (II)

Florin CÎNTIC

Măştile lui Adrian Marino (II)

În preambulul centenarului de la naştere (5 septembrie) aş cere îngăduinţa ca să amorsez dezbaterea reluând acest text, în trei părţi, scris în 2015, la un deceniu de la moartea cărturarului. E o discuţie care se cuvine făcută fără patimă, dar şi fără parti pris-uri, pentru a descrie şi devoala măştile succesive care se întrevăd sub chipul sever, aulic, al ieşeanului apostat.

...Şi parfumul de tei în Copou

Radu PĂRPĂUȚĂ

...Şi parfumul de tei în Copou

Se întâlneau în jurul Universităţii. Se plimbau, ţinându-se de mână, pe dealul Copoului şi pe străzile din jur: până la Biblioteca Eminescu şi luând-o apoi câteva sute de metri spre Păcurari, până-n parcul Copou spre liceul Negruzzi sau prin încrengătura de uliţe repezi din sus de liceu, pe partea cealaltă până ieşeau în Sărărie - în acest din urmă loc chiar nu-i întâlnea nimeni cunoscut. Când se întâlneau cu vreun profesor de-al lor, le era ruşine şi îşi desprindeau repede mâinile, deşi - îşi dădeau seama - profesorul sau profesoara zâmbeau când îi vedeau. Lui i s-a părut că a văzut o dată un fel de înduioşare în ochii unei profesoare la vederea lor.

pulspulspuls

Iaca secretul dosarului surpriză care a adus un vice nou la Roznovanu!

PULS

Iaca secretul dosarului surpriză care a adus un vice nou la Roznovanu!

Vă povesteam ieri aicea la rubricuţă, stimaţi telespectatori, despre cum s-a făcut şi s-a dres încât noul vice dat afară din USR, junele Ciorăpel, avea deja dosarul făcut, la cheie, ca să conteste în instanţă decizia partidului de a-l exclude, contestaţie fără de care omul ar fi rămas fără mandat şi, evident, ciuciu vice dup’aia. 

Caricatura zilei

Propunere de nou sport olimpic

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.