De Business

Punem punctul pe știi

Centru logistic Fan Courier, în locul halelor Technosteel? O investiţie regională

joi, 16 martie 2023, 02:50
4 MIN
 Centru logistic Fan Courier, în locul halelor Technosteel? O investiţie regională

Halele au fost câştigate la licitaţie de două firme controlate de omul de afaceri Constantin Panainte. Compania Fan Courier ne-a confirmat, la nivel de intenţie, dezvoltarea unui “hub” regional la Iaşi

Fan Courier intenţionează să facă la Iaşi un centru logistic regional în zona industrială, în locul halelor care au aparţinut societăţii Technosteel LBR, în cazul în care nu vor apărea modificări de planuri ale companiei. Majoritatea activelor fostului producător de ţevi metalice au fost câştigate la licitaţie în vara anului trecut de către omul de afaceri Constantin Panainte. El deţine, printre altele, şi clădirea Deco Dem Natura, situată pe Calea Chişinăului, unde firma de curierat are spaţiu închiriat şi îşi desfăşoară acum activitatea. Fan Courier mai are centre logistice (hub-uri) în Ilfov, Cluj şi Braşov, dar ia în calcul să dezvolte unul şi în Sibiu, potrivit informaţiilor apărute în presa centrală.

Cititi si: Constantin Panainte, tranzacţie de 9,15 milioane de euro pentru majoritatea activelor Technosteel LBR

Mesajul transmis ieri, pentru „Ziarul de Iaşi”, de compania de curierat: „Planul viitoarelor investiţii ale FAN Courier include extinderea reţelei de HUB-uri regionale şi modernizarea celor existente, la nivelul întregii ţări. Dată fiind dezvoltarea economică a judeţului Iaşi din ultimii ani, luăm în calcul dezvoltarea unui HUB regional şi aici, însă în acest moment vorbim doar de o intenţie. Este prematur să transmitem informaţii sau cifre despre o potenţială investiţie. În virtutea transparenţei cu care comunicăm de 25 de ani, vom informa publicul larg în detaliu despre investiţia de la Iaşi la momentul potrivit, atunci când vom avea informaţii concrete şi de interes”, ne-a transmis Fan Courier.

Cititi si: Blocuri de 20 de etaje pe o parte din terenul fostului combinat Terom SA

Iniţial, într-o discuţie telefonică, unul dintre directorii Fan Courier a fost mai ferm în legătură cu informaţia deţinută de „Ziarul de Iaşi” privind intenţia certă de a face această investiţie în Iaşi, în comparaţie cu cele comunicate ulterior prin adresa oficială. Panainte nu a dorit să discute cu noi subiectul renovării halelor Technosteel proaspăt achiziţionate, proces aflat într-un stadiu semnificativ. La faţa locului lucrările par să fi început deja, iar informaţia neoficială că omul de afaceri pregăteşte halele ca să le închirieze ulterior firmei de curierat este cunoscută de majoritatea celor din jur.

Fan Courier stă în chirie într-o clădire a lui Panainte de pe Calea Chişinăului

Compania de pe piaţa de curierat a închiriat în anul 2015 spaţiul din clădirea lui Panainte amplasată pe Calea Chişinăului. Atunci, Adrian Mihai, unul dintre cei trei acţionari ai companiei, declara pentru publicaţia noastră: „Am căutat un sediu mult mai mare unde să stăm 4-5 ani. Iaşul s-a dezvoltat foarte bine în strategia noastră. Din zona Moldovei, operaţiunile de la Iaşi sunt cele mai consistente. Din cifra de afaceri a companiei, în jur de 4-5 procente se realizează la Iaşi.”

Valoarea cu care Panainte a câştigat în 2022 licitaţia pentru mare parte a bunurilor fostului producător de ţevi se apropie de 9,15 milioane euro fără TVA, suma fiind pentru activele imobile, mai exact amplasamentul industrial din Calea Chişinăului (un teren în suprafaţă totală de 93.102 mp având construcţii de 43.685 mp), dar şi bunuri mobile, tranzacţia fiind anunţată în exclusivitate de „Ziarul de Iaşi”. Bunurile au fost adjudecate prin firmele Deco Dem Natura (cu o cotă de 75,86%) şi Napoli 33 (cu o cotă de 24,14%), ambele companii fiind administrate de Panainte.

Cititi si: Cheşcu şi Delcea dau marea lovitură – Halele lugubre ale Terom, de lângă eGros, vor deveni blocuri de 20 de etaje

Peste drum de Technosteel, pe o parte din terenul fostului Combinat de Fibre Sintetice (Terom SA Iaşi), lângă complexul comercial eGros, alţi doi oameni de afaceri din Iaşi pregătesc un ansamblu rezidenţial. Cristian Delcea şi Gheorghe Cheşcu vor să facă pe un teren de peste 7 hectare blocuri ce ar putea atinge înălţimi şi de până la 20 de etaje. Office & Logistic SRL a întocmit un plan urbanistic zonal care se va dezbate public la sfârşitul acestei luni.

Comentarii