anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

COMUNICAT DE PRESA

Ceremonia de deschidere a noului an universitar de la TUIASI va avea loc „în inima campusului”

GALERIE
deschidere an 2020 (3)deschidere an 2020 (1)
 • deschidere an 2020 (3)
 • deschidere an 2020 (1)
- +

Pentru al doilea an la rând, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași începe noul an universitar în inima campusului, între studenți. 

Vineri, 1 octombrie, de la ora 11.00, în spațiul verde dintre căminele T9 și T10, conducerea TUIASI - studenți și profesori - vor da startul oficial noului an universitar. Participarea la eveniment va fi îngrădită de aceleași restricții sanitare impuse de pandemia COVID-19 precum deschiderea din anul anterior, iar în fața scenei au fost amplasate peste 500 de scaune pentru invitați și o parte dintre profesorii și studenții care vor lua parte la eveniment.

Vor participa reprezentanți ai universităților și ai Inspectoratului Școlar Județean din Iași, Mihai Chirica, primarul municipiului, dar și mai mulți parteneri ai Politehnicii ieșene. Rectorul TUIASI, prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, spune că ceremonia de deschidere a anului universitar a fost gândită într-un spațiu deschis pentru a putea participa cât mai multe persoane, într-o context cât mai sigur.

„În tot acest context pandemic, care ne forțează să ne transferăm activitățile într-o lume virtuală, rămânem credincioși ideii că «împreună» înseamnă «față în față». De aceea, am gândit festivitatea de deschidere într-un format «împreună», în spațiul deschis și frumos al Campusului studențesc. Respectând prevederile sanitare, festivitatea va reuni atât cadre didactice, studenți, cât și o parte dintre partenerii noștri din mediul academic, economic sau dintre autoritățile locale”, a declarat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval.

În această perioadă, TUIASI desfășoară procesul de cazare al studenților în campusul universitar, un proces care se realizează aproape integral online. Tinerii care au dorit cazare s-au înscris pe o listă, au primit un email cu numele căminului și numărul camerei unde au fost repartizați, precum și ziua și ora când trebuie să se prezinte pentru a-și ridica cheia de la administrație. De altfel, la deschiderea anului, invitați speciali vor fi „bobocii” care pășesc pentru prima dată în universitate.

„Cu acest prilej, mesajele noastre se vor îndrepta către cei 5000 de boboci care abia încep să descopere universitatea noastră, dar și către studenții care, deși nu mai sunt demult boboci, încă mai au multe de descoperit. Ca în fiecare an, momentul central al festivității de deschidere îl va reprezenta premierea celor mai merituoși studenți, în această activitate fiind susținuți de partenerii noștri”, a precizat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval.

Senatul TUIASI a aprobat propunerea Consiliului de Administrație privind modul în care se vor desfășura activitățile didactice în noul an universitar, în context pandemic. Astfel, TUIASI va aplica un sistem hibrid, dar care va impune prezența fizică a tuturor studenților în Iași: toate cursurile de la cele 11 facultăți ale Politehnicii ieșene vor fi susținute în sistem online, în timp ce activitățile cu aplicare practică – laboratoare, seminarii, proiecte, ore de sport – vor fi desfășurate față în față, cu prezența fizică a studenților și profesorilor.

Odată cu 1 octombrie 2021, studenții din toți anii de studiu de la toate ciclurile – licență, masterat, doctorat – vor participa fizic la toate activitățile care impun prezența acestora, cu excepția situațiilor justificate, precum îmbolnăvirea sau accesarea unei mobilități tip Erasmus+.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cioloş a văzut prea mult la filme

Cosmin PAȘCA

Cioloş a văzut prea mult la filme

Sunt cel mult trei scenarii posibile. 1. REPER devine o unealtă a USL, asumată ca atare printr-o politică transparentă de alianţe, prin care se dizolvă treptat relevanţa USR. Adică ne întoarcem la un fel de FSN, adică, ani pierduţi. 2. După alegerile din 2024, dacă nu accede în Parlament, REPER devine un forum de dezbateri şi se pierde în anonimat. Adică un fel de GDS, adică, ani pierduţi. 3. După alegerile din 2024, dacă intră în Parlament, REPER devine în mod natural un aliat al USR, se propune chiar de o fuziune. Adică un fel de PLUS, adică, ani pierduţi.

opinii

Expatriaţii

Codrin Liviu CUȚITARU

Expatriaţii

Hemon este un prozator de mare forţă care, pe lângă indiscutabilul talent literar, deţine şi un bagaj cultural, psiho-emoţional mai corect spus, excepţional. Privit în sine, acesta se dovedeşte capabil, de unul singur, mai ales în condiţiile vieţii autorului într-o civilizaţie străină, să deschidă calea către capodoperă.

Despre contagiunea financiară

Alin ANDRIEȘ

Despre contagiunea financiară

După criza financiară globală, înţelegerea fenomenului de contagiune la nivelul instituţiilor financiare a devenit o prioritate pentru factorii de decizie în vederea creşterii stabilităţii financiare, cu scopul de a reduce efectele crizelor financiare viitoare sau chiar de a le preveni. 

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

pulspulspuls

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

Deşi am văzut că mai toată lumea în sutane din târg cam mimează nepăsarea vizavi de declaraţiile şefului Cejeului bucovinean Flutur referitoare la crearea unei mitropolii a Bucovinei, adicătelea cum ar veni la Iaşi să rămânem doar cu cea a Moldovei, în realitate auzim pe căi neoficiale că agitaţia este maximă, iar acele declaraţii chiar au creat îngrijorare la Palatul Metropolitan din Iaşi. 

Caricatura zilei

Ro-Alert te sperie de-acu și în străinătate

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.