Comisia Europeană a blocat fără explicații Parchetul condus de Kovesi

duminică, 19 septembrie 2021, 16:12
1 MIN
 Comisia Europeană a blocat fără explicații Parchetul condus de Kovesi

Comisia Europeană a blocat Parchetul European (EPPO), recent creat, care nu poate să folosească bugetul pentru a angaja personalul specializat de care are nevoie.

EPPO a fost creat pentru a urmări penal infracțiunile financiare (luare de mită, spălare de bani, fraude fiscale) comise cu banii contribuabililor europeni în întreaga UE.

În mod crucial, EPPO are acum sarcina de a proteja fondurile de recuperare de pe urma pandemiei de 800 miliarde de euro și de preveni fraude.

Pentru a face acest lucru, Parlamentul European și Consiliul European au majorat bugetul agenției cu încă 7,3 milioane euro în decembrie 2020 pentru a recruta „analiști financiari, precum și experți IT”.

Acești experți sunt necesari pentru a urmări fluxurile internaționale de bani. Dar, potrivit unei surse – care a solicitat să rămână anonimă – EPPO nu are voie să cheltuiască acești bani.

Acest lucru a fost confirmat de către președintele bugetar al Parlamentului European, Monika Hohlmeier. „Comisia a refuzat EPPO să angajeze agenți contractuali pentru a permite EPPO să își îndeplinească mandatul. Nu înțeleg și nici nu încerc să înțeleg nicio justificare a acestui comportament de către Comisie”.

Aflați amănunte de pe b1tv.ro.

Comentarii