anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Cu ce medii s-a intrat la facultăţile Universităţii „Al.I. Cuza”

GALERIE
Universitatea Cuza
  • Universitatea Cuza
- +

La Facultatea de Drept, ultima medie pe locurile de la buget a fost 9.58, iar la cele cu taxă 9.48. La Facultatea de Informatică la buget ultima medie a fost 9.76

Facultăţile Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi au început să publice în mare mediile de admitere la buget şi la taxă - liste definitive, sub rezerva confirmării locului de către candidaţi. Până la închiderea ediţiei, cu excepţia Facultăţii de Istorie şi celei de Psihologie, toate facultăţile făcuseră publice listele de la licenţă, iar majoritatea pe cele de la master.

În ceea ce priveşte licenţa, aşa cum era de aşteptat, mediile au fost foarte mari la facultăţile unde admiterea s-a făcut pe bază de examen în anii anteriori, iar acum s-a intrat doar cu dosarul: Drept, Informatica sau Sportul fiind unele dintre astfel de facultăţi.

Reamintim faptul că, cea mai căutată specializare rămâne Kinetoterapia şi motricitatea specială de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, unde a fost o concurenţă de 13,57 de candidaţi pe un loc bugetat. „În topul specializărilor cu cea mai mare căutare mai figurează Drept - 7.08 candidaţi pe un loc bugetat, Educaţie fizică şi sportivă - 6,15 candidaţi pe un loc bugetat, Psihologie – 5,8 candidaţi pe un loc bugetat, Cibernetică, statistică şi informatică economică – 5,38 candidaţi pe un loc bugetat, şi Informatică – 4,97 candidaţi pe un loc bugetat”, au transmis reprezentanţii universităţii. La nivel de facultăţi, Facultatea de Drept are cea mai mare concurenţă - 8,63 de candidaţi pe un loc bugetat, fiind urmată de Sport, cu 8,48 candidaţi pe loc bugetat, Psihologie, 6,62 de candidaţi pe loc bugetat şi Informatică, 4,97 de candidaţi pe loc bugetat. „Ziarul de Iaşi” vă prezintă în continuare cele mai mici medii de la buget şi taxă de la toate facultăţile care au aceste liste într-un format ierarhizat. La facultăţile cu specializări multiple vă prezentăm cea mai cunoscută sau cea mai căutată specializare.

Facultatea de Biologie - buget - 9.00, taxă - 8.68

Facultatea de Chimie - buget - 9.20, taxă - 8.56

Facultatea de Drept - buget - 9.58, taxă - 9.48

Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor - mediile variază între 10 şi puţin peste 6. La un domeniu de mare căutare precum Contabilitate şi Informatică de gestiune - buget 9.05, taxă - 8.43

Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, la Kinetoterapie şi Motricitate Specială, cu cea mai mare concurenţă pe universitate - buget - 9.23, taxă - 8.98

Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social - Politice, la Comunicare şi relaţii publice - buget 9.05, taxă 8.40

Facultatea de Fizică, la Fizică - buget 8.95, taxă 7.86

Facultatea de Geografie şi Geologie, la Geografie - buget 8.36, taxă 7.35

Facultatea de Informatică - buget - 9.76, taxă 9.65

Facultatea de Litere, la Ştiinţe ale comunicării - buget 8.90, taxă 6.11

Facultatea de Matematică - buget - 9.32, taxă 9.05

Facultatea de Teologie Ortodoxă, la Teologie pastorală - buget 7.48, taxă 5.73

Facultatea de Teologie Romano-Catolică - buget - 6.92, taxă 5.08

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un preşedinte discret

Lucian DÎRDALA

Un preşedinte discret

Nu se pune problema să stabilim, aici, pattern-uri ambiţioase. Se poate, totuşi, observa că preşedinţii Senatului din guvernările dominate de Ion Iliescu au fost politicieni lipsiţi de ambiţia de a controla partidul sau guvernul, acceptând fără obiecţii supremaţia lui Ion Iliescu.

Filmuletul zilei

opinii

Ultima mineriadă (I)

Florin CÎNTIC

Ultima mineriadă (I)

Faptul că la presiunea societăţii civile conducerea DIICOT a hotărât să infirme în mare măsură scandaloasa încercare de muşamalizare făcută de procurorul Doru Stoica arată cât de exploziv este dosarul represiunii din 10 august 2018.

Imagine all the people...

Radu PĂRPĂUȚĂ

Imagine all the people...

Memoriei lui Philippe Muray (1945-2006)

Efemeride electronice

Ioan MILICĂ

Efemeride electronice

pulspulspuls

Mult iubite Înalpreasfinţite Teo Fan-Fan,

Mult iubite Înalpreasfinţite Teo Fan-Fan,

Cu nespusă sfială ridicăm privirea spre mitra Sfinţiei voastre, convinşi fiind că îndrăzneala ne va fi iertată, iar rostirea noastră păcătoasă va fi aşişderea trecută cu vederea, dacă se va dovedi nevrednică de înalta judecată a Sfinţiei Voastre.

Caricatura zilei

3 AM

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.