De Business

Punem punctul pe știi

Cum dezvolţi un IMM cu granturi norvegiene?

joi, 31 mai 2018, 10:30
2 MIN
 Cum dezvolţi un IMM cu granturi norvegiene?

„SMEs Growth Romania“ este o sesiune regională de informare care îşi propune să adune la Iaşi cât mai multe companii din regiunea Nord-Est. Evenimentul este organizat în cadrul programului „Dezvoltarea IMM-urilor din România“ şi va avea loc pe 5 iunie, de la ora 11, la Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi. Programul face parte din schema mai largă de finanţare „Granturile SEE şi norvegiene pentru perioada 2014-2021“ şi îşi propune să contribuie la creşterea durabilă a sectorului de afaceri din România.

„Programul va urmări să stimuleze şi să dezvolte parteneriate de afaceri pe termen lung între parteneri din Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi România, bazate pe dezvoltarea afacerilor şi inovare. Programul va încuraja proiectele implementate în parteneriate bilaterale în una dintre cele trei arii vizate: Inovare Verde în Industrie, Tehnologia Informaţiei şi a Comunicaţiilor şi dezvoltarea durabilă a sectorului marin şi maritim. Bugetul alocat programului este în valoare de 45.000.000 Euro. Pentru primul apel de propuneri de proiecte, bugetul disponibil este de 21.083.334 Euro. Grupul ţintă principal al programului este format din întreprinderi private româneşti, cu prioritate întreprinderile mici şi mijlocii“, au precizat reprezentanţii Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi, partenerii şi gazda evenimentului.

Pe lângă companii, la sesiunea de informare sunt invitaţi şi reprezentanţii administraţiilor publice locale, organizaţiile de sprijin pentru sectorul de afaceri şi firmele de consultanţă. Organizatorii, Innovation Norway, vor prezenta elementele principale ale programului de finanţare: criterii de eligibilitate pentru solicitanţi şi parteneri şi procedura de depunere a cererilor de finanşare. Întâlnirea va cuprinde şi o sesiune de întrebări şi răspunsuri. Cei care doresc să participe pot face gratuit rezervare completând un formular pe www.cciasi.ro.

Comentarii