Decizia-bombă la Curtea de Apel Iasi. Judecătorii revin: Dorobăţ nu mai are voie să fie manager

miercuri, 02 decembrie 2020, 14:28
2 MIN
 Decizia-bombă la Curtea de Apel Iasi. Judecătorii revin: Dorobăţ nu mai are voie să fie manager

Curtea de Apel Iaşi a admis în cursul zilei de miercuri, 2 decembrie, o contestaţie la executare formulată chiar de medicul Carmen Dorobăţ, cu privire la sentinţa prin care aceasta a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare. Judecătorii arată în minuta de astăzi că, deşi prin sentinţa din 20 noiembrie nu specificau în mod clar acest lucru, medicul ieşean nu mai are, totuşi, dreptul de a mai ocupa o funcţie de conducere publică.

Potrivit unor surse juridice, decizia de astăzi a Curţii de Apel Iaşi sună în felul următor: "În temeiul art. 598 alin. 1 lit. c teza I din Codul de procedură penală, admite contestaţia la executare formulată de inculpata Dorobăţ Carmen Mihaela împotriva Deciziei penale nr. 896/20.11.2020 pronunţate de Curtea de Apel Iaşi în dosarul nr. 1747/99/2015*.

“Am clarificat prin avocaţii mei exprimarea deciziei finale şi sigur mă voi conforma. Sunt convinsă că managementul va merge la fel de bine. Vă multumesc pentru colaborarea instituţională pe care am avut-o”, a spus Carmen Dorobăţ.

Stabileşte că modificarea dispusă prin decizia penală menţionată referitoare la dispoziţiile privind pedeapsa complementară şi pedeapsa accesorie aplicate inculpatei Dorobăţ Carmen Mihaela atât pe lângă fiecare pedeapsă principală, cât şi pe lângă pedeapsa principală rezultantă, priveşte doar interzicerea exercitării dreptului prev. de art. 66 lit. g din Codul penal, al cărui conţinut a fost extins, cu menţinerea interzicerii execitării drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b şi k din Codul penal, aşa cum au fost aplicate prin sentinţa penală nr. 917/12.07.2019, pronunţată de Tribunalul Iaşi în dosarul nr. 1747/99/2015. În temeiul art. 275 alin. 3 din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare efectuate pentru soluţionarea cererii rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 02.12.2020."

Astfel, interdicţiile impuse prin sentinţă sunt următoarele:

– dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice;

– dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat;

– dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public;

– dreptul de a mai preda în universităţile publice şi private, timp de 5 ani

Comentarii