anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Documentaţia pentru segmentul ieşean al A8: de la trei la doi ani

GALERIE
autostrada
 • autostrada
- +

A fost emis ordinul de începere pentru actualizarea studiilor şi realizarea proiectului tehnic. Anunţul de atribuire a contractului menţionează însă vechiul termen de 38 de luni în locul celui promis înainte de alegeri, de 25 de luni.

 

La ceva mai mult de două săptămâni de la semnarea contractului, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a emis ordinul de începere pentru Completarea/ Revizuirea/ Actualizarea Studiului de Fezabilitate şi elaborarea proiectului pentru autorizarea executării lucrărilor de construcţii (P.A.C.), a proiectului pentru autorizarea executării lucrărilor de desfiinţare (P.A.D.) şi a proiectului tehnic de execuţie (P.T.E.) pentru Autostrada Tg. Neamţ-Iaşi-Ungheni. Amintim că proiectul a fost semnat pe 22 aprilie cu asiocierea de firme condusă de Consitrans SRL pentru o sumă de 58,83 de milioane de lei.

Practic, din acest moment, cei de la Consitrans au 25 de luni la dispoziţie să predea întreaga documentaţie, pe baza căreia ar urma – aşadar, cel mai devreme în 2023 – să fie lansată licitaţia de execuţie a acestui segment din A8.

Amintim că termenul iniţial era de 38 de luni, dar, la insistenţele societăţii civile şi ale politicienilor deopotrivă, perioada contractului a fost scurtată de conducerea CNAIR la 25 de luni. Astfel, chiar dacă pe platforma electronică de achiziţii publice a rămas vechiul termen inclusiv în anunțul de atribuire, în contractul încheiat de CNAIR cu asocierea condusă de Consitrans este menționată perioada de 25 de luni în care trebuie să se încadreze câștigătoarea licitației pentru finalizarea sarcinilor.

Consitrans este firma care a asigurat realizarea documentaţiei pe mai multe segmente ale Autostrăzii Moldovei (A7). În cazul în care va fi respectat termenul de 25 de luni, un an va dura revizuirea/ completarea Studiului de Fezabilitate, 6 luni vor fi consumate de P.A.C. (inclusiv verificarea de către specialişti atestaţi), în 6 luni va fi elaborat Proiectul Tehnic şi Detaliile de Execuţie, iar o lună va fi alocată asistenţei tehnice pentru cererea de finanţare şi pentru contractarea execuţiei lucrărilor. 

Cititi si: Cătălin Drulă: Contractul de proiectare pentru Autostrada A8 Tg Neamţ-Iaşi a fost semnat

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un vis de vară după Bacalaureat

Ioan Alexandru TOFAN

Un vis de vară după Bacalaureat

Nimeni nu s-a gândit, probabil, că elevul nu se stresează decât atunci când se întâlneşte cu absurdul unui sistem de învăţământ centrat pe el şi nu când i se cere să fie creativ, să gândească şi să ia în piept marile probleme ale culturii.

opinii

O lume a celorlalţi

Codrin Liviu CUȚITARU

O lume a celorlalţi

Personajele lui Ondaatje stau, prin urmare, sub semnul „dublei critici”, adică, în limbajul postcolonial, sub semnul „dublei identităţi”. De aici rezultă tipologii maleabile, dar şi, paradoxal, neconcesive.

Cinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III)

George ŢURCĂNAŞU

Cinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III)

În orice societate, sistemul administrativ este conceput în scopul eficientizării gestiunii resurselor umane şi naturale ale unui teritoriu. E necesar ca acest sistem să fie flexibil şi să articuleze într-o manieră echilibrată şi funcţională necesităţile fiecărui nivel de organizare (local, judeţean, regional etc.), conform principiului subsidiarităţii.

Conu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor

Bogdan ILIESCU

Conu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor

„My advice to other disabled people would be, concentrate on things your disability doesn't prevent you doing well, and don't regret the things it interferes with. Don't be disabled in spirit as well as physically.” (Sfatul meu pentru alte persoane cu dizabilităţi ar fi să vă concentraţi asupra lucrurilor pe care dizabilitatea dvs. nu vă împiedică să le faceţi bine şi să nu regretaţi lucrurile cu care interferează. Nu fiţi dezabilitaţi spiritual, aşa cum sunteti fizic.) Stephen Hawking

pulspulspuls

Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi

Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi

Rămaşi orfani la capitolul vizibilitate după ce mamaia Omida Şoşo a fost dată afară din partid şi, implicit, şi din filiala de Iaşi, în care a fost aleasă senatoare, cică ieşenii din acest partid au o mare problemă în ultima vreme: nu prea există în spaţiul public. 

Caricatura zilei

Rusia și-a amintit de Alaska

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.