Documentaţia pentru segmentul ieşean al A8: de la trei la doi ani
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Documentaţia pentru segmentul ieşean al A8: de la trei la doi ani

GALERIE
autostrada
  • autostrada
- +

A fost emis ordinul de începere pentru actualizarea studiilor şi realizarea proiectului tehnic. Anunţul de atribuire a contractului menţionează însă vechiul termen de 38 de luni în locul celui promis înainte de alegeri, de 25 de luni.

 

La ceva mai mult de două săptămâni de la semnarea contractului, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a emis ordinul de începere pentru Completarea/ Revizuirea/ Actualizarea Studiului de Fezabilitate şi elaborarea proiectului pentru autorizarea executării lucrărilor de construcţii (P.A.C.), a proiectului pentru autorizarea executării lucrărilor de desfiinţare (P.A.D.) şi a proiectului tehnic de execuţie (P.T.E.) pentru Autostrada Tg. Neamţ-Iaşi-Ungheni. Amintim că proiectul a fost semnat pe 22 aprilie cu asiocierea de firme condusă de Consitrans SRL pentru o sumă de 58,83 de milioane de lei.

Practic, din acest moment, cei de la Consitrans au 25 de luni la dispoziţie să predea întreaga documentaţie, pe baza căreia ar urma – aşadar, cel mai devreme în 2023 – să fie lansată licitaţia de execuţie a acestui segment din A8.

Amintim că termenul iniţial era de 38 de luni, dar, la insistenţele societăţii civile şi ale politicienilor deopotrivă, perioada contractului a fost scurtată de conducerea CNAIR la 25 de luni. Astfel, chiar dacă pe platforma electronică de achiziţii publice a rămas vechiul termen inclusiv în anunțul de atribuire, în contractul încheiat de CNAIR cu asocierea condusă de Consitrans este menționată perioada de 25 de luni în care trebuie să se încadreze câștigătoarea licitației pentru finalizarea sarcinilor.

Consitrans este firma care a asigurat realizarea documentaţiei pe mai multe segmente ale Autostrăzii Moldovei (A7). În cazul în care va fi respectat termenul de 25 de luni, un an va dura revizuirea/ completarea Studiului de Fezabilitate, 6 luni vor fi consumate de P.A.C. (inclusiv verificarea de către specialişti atestaţi), în 6 luni va fi elaborat Proiectul Tehnic şi Detaliile de Execuţie, iar o lună va fi alocată asistenţei tehnice pentru cererea de finanţare şi pentru contractarea execuţiei lucrărilor. 

Cititi si: Cătălin Drulă: Contractul de proiectare pentru Autostrada A8 Tg Neamţ-Iaşi a fost semnat

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pesedistul bun, pesedistul rău

Cătălin ONOFREI

Pesedistul bun, pesedistul rău

În viitor, se vor înmulţi cazurile în care înţeleptul Vasile se va contra cu ţăranul Marcel! 

Filmuletul zilei

opinii

Din ce în ce mai buni

Briscan ZARA

Din ce în ce mai buni

Ideea pensionării la 70 de ani mi se pare bună, însă doar ca idee, nu ca lege. Pentru că se ştie faptul că românii sunt extrem de buni la interpretarea oricărui text, fie el biblic, politic sau legislativ, şi vor fi în stare să scoată din asta ceva cu totul şi cu totul diferit decât ce s-a intenţionat, chiar pervers.

Glose la Eminescu

Nicolae TURTUREANU

Glose la Eminescu

* „E ochiul lui/ atotcuprinzător,/ scăldându-ne-n lumină/ preacurată.// Poeţi ce-au fost,/ poeţi ce au să vină,/ traşi pe a poeziei sale roată.”

Eminescu - în vremea lui şi a noastră

Mihai DORIN

Eminescu - în vremea lui şi a noastră

În vremea lui, Eminescu a fost de puţini înţeles, de unii iubit, de mulţi urât. Nimic nou sub soare. Să înţelegi un om care venea din adâncul timpului, de la „izvoarele veşnice” din care, vorba lui Iorga, se nutresc „naţiile şi secolele”, nu era la îndemână decât spiritelor alese. Iar acestea erau puţine, într-un timp anomic, în care regulile le făceau parvenţii, năimiţii, patrioţii de profesie, speculanţii „frazei”, adică ai vorbelor fără duh, învăţate pe de rost, pentru a camufla adevărul vieţii. Cronicarul acelui timp e perceput a fi Caragiale, întrucât râsu-plânsu are mai mare trecere decât tragicul eminescian. Cei doi se întâlnesc însă în pasiunea de a devoala adevărulşi a vitupera impostura.

pulspulspuls

Vizitele de dimineaţă ale lui Mihăiţă care i-au scos din minţi pe procurori

Vizitele de dimineaţă ale lui Mihăiţă care i-au scos din minţi pe procurori

Of, of, că grele vremuri am mai ajuns să trăim la Iaşi, stimaţi telespectatori, încât iote că nu trec două zile şi iar ne năpădesc informaţiile pe surse toate una şi una despre dosarele mai marilor zilei, fie Mihăiţă, fie dom’ Costel. 

Caricatura zilei

City manager

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.