Elevi liceeni din Iaşi implicaţi într-un accelerator de start-up-uri
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 07.03.2021

Elevi liceeni din Iaşi implicaţi într-un accelerator de start-up-uri

GALERIE
liceu
  • liceu
- +

30 de liceeni au ocazia să participe la un accelerator de start-up-uri menit să conecteze sistemul educaţional cu mediul de afaceri. Liceenii pot aplica idei de afaceri, acestea urmând să fie dezvoltate împreună cu un mentor.

Proiectul este realizat de Code932, Crilia, Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ şi Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil“ Iaşi, sponsorul fiind Banca Transilvania. iXperiment este primul accelerator de start-up-uri pentru liceenii din România, fiind implementat până în prezent în Cluj, Oradea şi Bucureşti.

Laboratorul în cadrul căruia adolescenţii vin cu cele mai creative idei prin care rezolvă problemele societăţii şi creează contextul ideal pentru inovaţie se va desfăşura la Iaşi începând cu 28 februarie, urmând să aibă loc activităţi până în luna mai inclusiv.

În cadrul activităţilor, elevii obţin acces la resursele umane, informaţionale şi materiale din cadrul sistemului privat, făcând parte dintr-o comunitate de antreprenori şi experţi de la nivel naţional.

Liceenii acceptaţi în cadrul programului vor parcurge patru etape ale lansării propriilor afaceri, activităţile urmând să aiblă loc în perioada 28-29 februarie, 20-21 martie, 24-25 aprilie şi pe 8 mai.

La sfârşitul programului va fi organizată o competiţie finală, în cadrul căreia investitori şi oameni de afaceri din regiune vor selecta şi premia cele mai promiţătoare afaceri care au înregistrat cel mai mult progres de la începutul programului.

Liceenii pot aplica ideile lor de afaceri până pe 20 februarie pe site-ul http://bit.ly/ixperimentIasi.

Fiecare echipă acceptată în proiect va lucra cu câte un mentor propriu, iar în cadrul fiecărei sesiuni tinerii vor primi sugestii şi îndrumare din partea unor antrepenori precum Ştefan Mandachi de la Spartan & Hercule, Andrei Danila de la Code932, Alexandru Holicov de la Adservio, Dora Morhan de la Pleiada Boutique Hotel, Nicoleta Hritcu de la Cuptorul Moldovencei sau Florin Cardasim de la Codecamp.

Programul realizat la Cluj, Oradea şi Bucureşti a avut peste 400 de elevi participanţi îndrumaţi de antreprenori recunoscuţi la nivel naţional şi internaţional.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

Nicolae GRECU

Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

Atunci, când Politehnica va fi un club puternic, când Copoul va fi un punct de atracţie pentru fotbaliştii din toată Moldova, atunci ne putem gândim şi la antrenorul necesar pentru a râvni la performanţă

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

Eugen MUNTEANU

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

În foiletonul de faţă autorul evidenţiază rolul pe care l‑a jucat proiectul MLD la trezirea printre tinerii cercetători a interesului pentru studiile biblico-filologice.

Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

pr. Constantin STURZU

Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

Mâine va fi hirotonit noul Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, Nichifor Botoşăneanul, ales de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în şedinţa sa din 25 februarie 2021. Acest post de Episcop-vicar era vacant după ce, anul trecut, Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul a fost ales şi întronizat Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor. Vorbim, aşadar, despre un eveniment rar, un moment istoric. În Catedrala Mitropolitană din Iaşi, precedenta hirotonie de episcop săvârşită a fost tocmai cea a Preasfinţitului Calinic Botoşăneanul, în urmă cu 30 de ani, pe 25 martie 1991.

Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

Azi vă voi familiariza cu câteva dintre ideile şi teoriile unui om de ştiinţă, eseist, filozof şi fost trader, unul dintre cei mai cunoscuţi şi urmăriţi specialişti în înţelegerea probabilităţii, incertitudinii şi riscului. Fie că vorbim de lebădă neagră, (anti)fragilitate, sisteme complexe, stresor, şoc, criză, instabilitate, volatilitate sau predictibilitate, aceste noţiuni sunt extrem de criticate de către multe gulere scrobite ale orgolioşilor scientişti.

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De citit

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.