Este oficial: Ministerul Educației l-a confirmat pe prof.dr. Liviu Maha în funcția de rector al UAIC Iași

marți, 02 aprilie 2024, 15:41
1 MIN
 Este oficial: Ministerul Educației l-a confirmat pe prof.dr. Liviu Maha în funcția de rector al UAIC Iași

Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) anunță faptul că Ministerul Educației a emis astăzi, 02 aprilie 2024, ordinul privind confirmarea prof.dr. Liviu Maha în funcția de rector al universității.

Prin ordinul semnat de ministrul Educației, Ligia Deca, se atestă faptul că profesorul va exercita, pentru un mandat de cinci ani, atribuțiile specifice funcției de rector al UAIC din Iași precum și calitatea de ordonator de credite. Rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC), prof.dr. Liviu Maha, a fost confirmat în funcție de către Ministerul Educației.

Ce urmează?

Conform calendarului alegerilor, în perioada următoare prof.dr. Liviu Maha urmează să își desemneze echipa de prorectori și să o prezinte în fața Senatului nou-ales. Ulterior vor începe concursurile de decan, fiecare dintre cele 15 facultăți ale universității urmând să delibereze și să trimită în fața unei comisii formate din rector și prorectorii desemnați de către acesta câte minimum doi candidați. În urma probei de interviu, vor fi aleși și decanii care vor face parte din Consiliul de Administrație în mandatul 2024 – 2029.

Confirmarea venită de la Ministerul Educației consfințește finalul mandatului rectorului prof.dr. Tudorel Toader, care a condus universitatea între 2016 – 2024. Ultima zi de mandat a acestuia va fi 14 aprilie.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii